MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Leraar draagt hoofddoek als potest

02 maart 2010 | in Marokko | 1 Reactie

Jos Baijens, leraar Nederlands aan het Sint Joriscollege, gaat voorlopig met een hoofddoekje door het leven. Maar op de Eindhovense school waar hij werkt, mag hij geen uiting geven aan zijn protest tegen de denkbeelden van Geert Wilders.

“Ze vinden dat de school geen platform is voor mijn politieke opvattingen”, zegt Baijens volgens het Eindhovens Dagblad. Hij heeft begrip voor het standpunt van de directie van het Sint Joris. “Ze vinden dat als ze mij dit toestaan dat ze dan ook de andere kant moeten laten zien. Daar hebben ze gelijk in. Het was een beetje dom van mij.”

Baijens (43), vader van vier kinderen en woonachtig in Tilburg, blijft privé wel doorgaan met het dragen van een hoofddoek. Die kreeg hij van een Somalische vrouw. Baijens protesteert vooral tegen het plan van Wilders’ Partij Voor de Vrijheid om hoofddoekjes te verbieden in openbare gebouwen en bij gesubsidieerde instellingen.

Zie de leraar:

Er is 1 reactie

  1. Leukste tweet vandaag: kopvodden leraar protest « MAdbELLO 4.0
    02 maart 2010 om 05:46 uur.

    […] Maghreb Magazine » Leraar draagt hoofddoek als potest 1 maart 2010 … Leraar draagt hoofddoek als potest. Gepost in Marokko op maart 2nd, 2010. Jos Baijens, leraar Nederlands aan het Sint Joriscollege, … […]

Plaats je reactie