MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Escaping Tel Aviv in première

16 maart 2010 | in Film | Reageer

telavivVanaf 18 maart draait de film Escaping Tel Aviv in de Nederlandse bioscopen. Deze film deed in thuisland Egypte de kassa’s goed rinkelen. De film vertelt het verhaal van de Egyptische moslima Salwa, wier leven van de ene op de andere dag in een hel verandert wanneer blijkt dat haar echtgenoot voor de Israëlische geheime dienst werkt.

Haar huwelijk is op een leugen gebaseerd en ze is nietsvermoedend met een Joodse man getrouwd, iets wat binnen haar geloof een zonde is. Bovendien weet deze Ezzat haar en de kinderen te ontvoeren, waardoor Salwa terecht komt in Tel Aviv en geen kant op kan. Egyptisch geheim agent Moustaffa zet vervolgens alles op alles om Salwa te redden en tegelijkertijd Ezzat ten val te brengen.

Wij waren aanwezig op de speciale première op maandag 15 maart jongstleden. Filmpje:

Plaats je reactie