MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Pleegouders willen praten met Marokko

16 maart 2010 | in Marokko | Reageer

Een grote kerk in het Marokkaanse LaracheDe pleegouders van het kindertehuis Village of Hope, die vorige week Marokko werden uitgezet, hopen in overleg met de Marokkaanse overheid tot een oplossing te komen voor de 33 pleegkinderen. Ze roepen de Nederlandse regering en de Nederlandse ambassade in Rabat op zich hiervoor in te zetten. Zo meldt het Reformatorisch Dagblad.

Vorige week werden zestien medewerkers van Village of Hope Marokko uitgezet, onder wie zeven Nederlanders. Volgens de autoriteiten zouden zij zich schuldig maken aan zendingswerk. Betrokkenen ontkennen dat.

De uitgezette medewerkers hebben geen contact meer met de kinderen. Van een Marokkaanse medewerker die bij de kinderen mocht blijven, hoorden ze dat de kinderen nog in het tehuis zijn en op hun school goed worden opgevangen. Twee kinderen die extra zorg nodig hebben, zouden in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Directeur Herman Boonstra van Village of Hope kwam twaalf jaar geleden naar Marokko. Het tehuis in Ain Leuh nam hij over toen dit dreigde te sluiten, vertelt Else Boonstra. Tien jaar werden de kinderen er opgevangen door pleegouders van verschillende nationaliteiten, onder andere Nederland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Engeland. Zo schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Plaats je reactie