MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Rechtenstudent Mohamed wint ECHO-award

23 maart 2010 | in Marokko | 3 Reacties

Rechtenstudent Mohamed Chohabi heeft de ECHO-award voor de meest excellente, ambitieuze en maatschappelijk betrokken allochtone student gewonnen. “Onderwijs is het machtigste wapen om de wereld te veranderen”, zegt Chohabi.

Hij is een bijzonder kind en dat is ie. Zo werd Dick Trom ooit beschreven maar het geldt in veel sterkere mate voor Mohamed Chohabi (22). Hij toonde niet alleen het talent maar ook het doorzettingsvermogen en de betrokkenheid om vanuit de Haagse Schilderswijk op te stomen naar de Universiteit Leiden en zich daarnaast maatschappelijk in te zetten.

Chohabi werd geboren uit Marokkaanse ouders die geen van beiden hoger onderwijs genoten. Dat weerhield hen er niet van hun zoon ten volle te stimuleren zo ver mogelijk te komen. De basisschool doorliep Chohabi temidden van uitsluitend allochtone kinderen., Hij zag in dat hij zijn Nederlandse taalvaardigheid flink moest opkrikken, wilde hij enige kans maken in de Nederlandse maatschappij, en meldde zich aan bij het katholieke, St.-Maartenscollege, in Voorburg – op drie kwartier fietsen – waar hij het gymnasium bezocht.

Chohabi merkte dat zijn klasgenoten weinig wisten over de Marokkaanse cultuur en de islam maar daar wel in geïnteresseerd waren. Hij vertelde hen er dus over. Voorts zette hij de Jongerenraad Schilderswijk. Jongeren konden via de raad meepraten over en invloed uitoefenen op de wijk. Ook organiseerde de raad activiteiten

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Er zijn 3 reacties

 1. Kayleigh
  24 maart 2010 om 06:43 uur.

  Well done!!! 😉

 2. Sarah
  25 maart 2010 om 05:01 uur.

  🙂 🙂

 3. moena
  25 maart 2010 om 09:59 uur.

  allah ihafdek Mohammed chohabi maghrabi wheld bladi meer telt niet voor mij, gelie lehmier elhergawieen in arab/ berber denken, al kom je uit top van de berg of 3echtie fel berakka wheld bladi ferhanie met dit goed nieuws allah ihafdek illah ihafdek mogen marokannen jouw als voorbeeld nemen.

Plaats je reactie