MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Waterverspilling in Agadir aanpakken

23 april 2010 | in Toerisme | Reageer

Europeesche Verzekeringen gaat in samenwerkingwerking met Travel Foundation het waterverbruik in de Marokkaanse badplaats Agadir terugdringen. De specialist in reis- en recreatieverzekeringen investeert € 5000 en ondersteunt hiermee een project van Travel Foundation in Marokko gericht op waterbesparing van hotels.

Het project heet ‘One drop counts’ en is al eerder in samenwerking met de Morocco National Tourist Office en de Marrakesh Hotel Association tot stand gekomen. Alle hotels in de toeristische Marokkaanse stad werden aangespoord om waterbezuinigende maatregelen door te voeren. Door middel van diverse maatregelen is het waterverbruik al met 5-20% teruggebracht. Verwacht wordt dat over een periode van 12 maanden de waterbesparing gelijk zal zijn aan het waterverbruik van een dorp bestaande uit 2000 inwoners. Door het in Marrakesh behaalde succes wordt het project nu ook in Agadir opgezet met behulp van Europeesche Verzekeringen.

“Wij ondersteunen het waterbesparende project in Agadir omdat we als reisverzekeraar ook willen laten zien hoe je duurzaam toerisme kunt stimuleren. Door lokale hoteleigenaren aan te sporen het waterverbruik terug te dringen zorg je dat de bestemming een maatschappelijk vooruitstrevend karakter krijgt”, aldus Ernst van Donselaar, hoofd Marketing en Communicatie van de Europeesche Verzekeringen, volgens de website TourPress.nl.

Plaats je reactie