MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moskee naast Ground Zero

08 mei 2010 | in Maatschappij | 5 Reacties

Op een steenworp afstand van Ground Zero, de plek waar tot 11 september het World Trade Center stond, wordt een moskee gebouwd. Nu al bidden in een oud warenhuis in de buurt dagelijks honderden moslims die in Manthattan wonen of werken.

Maar de moskeebestuurders hebben grootse plannen. Ze willen een vijftien verdiepingen hoog islamitisch gemeenschapscentrum bouwen waar naast een moskee ook een cultureel centrum, een fintnesscentrum en een zwembad worden ondergebracht. De grond is al gekocht.

De 150 miljoen dollar voor de bouw van het complex moet nog wel worden opgebracht door ‘de Amerikaanse gemeenschap voor moslimvooruitgang’ en het ‘Cordoba Initiatief’. Beide organisaties hebben als doelstelling het contact tussen moslims te bevorderen. En daar is grote behoefte aan binnen de groeiende moslimpopulatie in New York zegt Daisy Khan, directeur van de gemeenschap voor moslimvooruitgang.

Maar, stelt Khan, het project is ook een kans om ‘het pluralisme dat de VS kenmerkt te vieren. En: ‘Het centrum zal fungeren als een podium voor de moslimmeerderheid die niets opheeft met extremisme.’

Buurtbewoners en nabestaanden van de slachtoffers die bij de aanslagen op de Twin Towers vielen, werden bij een open avond al voorgelicht over de plannen. Zij reageren verdeeld

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 5 reacties

 1. gewoon
  08 mei 2010 om 08:18 uur.

  Buurtbewoners en nabestaanden van de slachtoffers die bij de aanslagen op de Twin Towers vielen, werden bij een open avond al voorgelicht over de plannen. Zij reageren verdeeld

  ja ja
  men denkt nog steeds dat het door islamiten komt
  stelltej domboos
  dit is gewwon een komplot die de vs samen met de joden is verricht en nu hebben ze een schuldige om alle in de werld te legitimeren

  mij hoeven ze niet te overtuigen

  gr/

 2. kano
  09 mei 2010 om 08:53 uur.

  @.gewoon
  Ja en ze zijn zelf daardoor de duppe geworden kijk naar de huidige economische crises.

 3. kano
  09 mei 2010 om 08:53 uur.

  Wie een kuil voor de ander graaft valt er zelf erin

 4. dre
  12 mei 2010 om 08:43 uur.

  Anderen dombo’s noemen als je zelf nog geen zin goed kan spellen komt beetje triest over.
  En eeuwig het joodse complot naar voren halen en het zo slechte westen terwijl je hier je uitkering trekt is ook zo een ingetrapte deur.

 5. moena
  13 mei 2010 om 11:40 uur.

  dre laat me niet lachen met je uitkering ga maar uitkering aanvragen kijken of je die krijgt, die tijd is voorbij, als men een cent krijgt zullen ze hem eerst psychis en postraumatisch strechstornis bezorgen Men krijgt niet eens UWV meer omdat het op is en dat is nog verzekerings geld van werknemer, laat me niet uiten over pension als men tot zijn 67 moet leven dan snap ik niet dat men nog voor pension spaar hoe lang heb nog men te leven na 67 ste 2a3 jaar? maak je niet druk om uitkering er is niks meer in EUROPA in overvloed als het zo door gaat zal men elkaar af maken voor stukje brood die over datum is bij de prullebak,meer hebben mensen als jij niet te melden uitkering dit uitkering dat, maak je niet druk jij blij nu er crisis is dan weet je dat over een tijdje geen uitkeringen is NIKS NADA NJENTI jij blij.

Plaats je reactie