MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bussen Marokko met “zorgwekkende” gebreken

28 juni 2010 | in Toerisme | 4 Reacties

touringcarHeel wat autobussen die naar Marokko reizen, voldoen niet aan de veiligheidsvoorschriften. Dat blijkt uit een controleoperatie van het Belgische arbeidsauditoraat zaterdag. Die deelde de resultaten zondag mee in een mededeling.

Doel van “Opération Soleil” was na te gaan of de rusttijden werden gerespecteerd en de controle van het vervoer van passagiers naar Marokko voor de zomervakantie. Ook de technische staat en veiligheid van de voertuigen werd, volgens Het Laatste Nieuws, gecontroleerd.

Uit de controle blijkt nu dat de veiligheid van de bussen “zorgwekkend” is. Zo zijn er onder meer problemen met de remmen, banden en overbelading. Verschillende bussen moesten meteen een boete betalen, een andere bus en twee aanhangwagens werden uit circulatie genomen. De agenten stelden belangrijke overtredingen vast van de rij- en rusttijden en een fout gebruik van de tachograaf.
Twee andere transportbedrijven reden rond zonder vergunning.

Er zijn 4 reacties

 1. gierige
  28 juni 2010 om 12:12 uur.

  Haal die gierige gasten van de weg !!!!!

 2. marocci
  28 juni 2010 om 12:47 uur.

  jaa geld besparen op kosten van mensen levens ! die jaarlijks door deze kut maatschappijen hun leven verliezen dit hoort gewoon strafbaar te zijn en de grote directeur van het busmaatschappij hoort in de cel te zitten het zijn echt viezerikken wollah ze hebben genoeg geld maar belazeren gewoon de boel voor meer winst.

  TFOU OP JULLIE SCHANDE !!!!

 3. Aya
  28 juni 2010 om 03:57 uur.

  Eindelijk, het werd eens tijd dat deze maatschappijen (met hoofdkantoren vnl in Brussel) worden aangepakt.

  Marocci ik ben het helemaal met je eens dat de grote directeur (die nou waarschijnlijk op zijn luie reet ergens zit te genieten terwijl mensen (on)bewust in een dodenbus stappen en zijn zakken alleen maar vullen) achter slot en grendel moet zitten. Het geld dat hij heeft verdiend moet als schadevergoeding aan nabestaanden worden uitbetaald.

  Allah ya di way jib ga3 nas 3la kheir Inchallah!

 4. gewoon
  28 juni 2010 om 07:44 uur.

  komen ze nu pas achter?
  wat denke van de bussen in marok

Plaats je reactie