MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Zes jaar voor ontsnapte gevangene

29 juni 2010 | in Maatschappij | Reageer

De rechtbank in België heeft een ontsnapte gevangene veroordeeld tot zes jaar cel. Hij en twee anderen braken vorig jaar uit een gevangenis in Brugge. De ontsnapte mannen verbleven daarna korte tijd in Amsterdam.

De drie gevangenen braken op 23 juli met behulp van een helikopter uit de Brugse gevangenis. Het toestel was gehuurd door de vriendin van één van de drie. Het trio vluchtte vervolgens met een gekaapte auto naar Amsterdam. De drie verbleven een tijd in de stad en pleegden vanuit daar bankovervallen in België, schrijft de Amsterdamse tv-zender AT5.

Twee van de drie ontsnapten werden later in Marokko gepakt, waar ze nu nog vastzitten. Nummer drie kon in België in de kraag worden gevat. Hij is nu veroordeeld tot zes jaar cel.

Ook andere betrokkenen bij de ontsnapping kregen celstraffen opgelegd. De vriendin die de helikopter huurde, krijgt vijf jaar, waarvan drie voorwaardelijk. Een andere helper werd tot vier jaar veroordeeld, waarvan twee voorwaardelijk, meldt AT5.

Plaats je reactie