MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse landbouw krijgt steun EU

10 augustus 2010 | in Economie | Reageer

De Europese Commissie heeft gisteren ingestemd met nieuwe financiële steun voor Marokko, in de vorm van leningen voor een bedrag van 135 miljoen euro. Meer dan de helft, 70 miljoen euro, is bestemd voor de Marokkaanse land- en tuinbouw, meldt de website het Agrarisch Dagblad.

De landbouwsteun richt zich met name op kleinschalige bedrijven. Marokko heeft een ‘groen plan’ (Plan Maroc Vert) opgesteld om zijn veesector en akker- en tuinbouw te versterken. Daarbij gaat het vooral om de productie van olijfolie, dadels, roodvlees en lokale specialiteiten. De nadruk ligt op marketing en productkwaliteit, alsmede het verhogen van de opbrengst voor primaire producenten, schrijft het AGD.

Naast de 70 miljoen euro voor de landbouw leent de EU 55 miljoen euro aan Marokko voor de aanleg van wegen, vooral om afgelegen gebieden betere bereikbaar te maken. De overige 10 miljoen euro is bestemd voor de bestrijding van het analfabetisme.

Plaats je reactie