MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Barack Obama steunt moskee New York

14 augustus 2010 | in Marokko | 7 Reacties

Barack obamaDe Amerikaanse president Barack Obama steunt het plan voor het bouwen van een moskee in de buurt van Ground Zero. Volgens Obama mag in de Verenigde Staten niet worden getornd aan de godsdienstvrijheid. „Als burger en als president vind ik dat moslims hetzelfde recht hebben hun godsdienst te beoefenen als alle anderen in dit land”, aldus Obama vrijdagavond in het Witte Huis.

De president was daar gastheer voor moslims die met hem een maaltijd nuttigden tijdens de ramadan. Het was de eerste keer dat Obama zich publiekelijk uitliet over het plan om twee straten verwijderd van Ground Zero een islamitisch centrum met moskee te bouwen, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Bij een opiniepeiling in opdracht van de Amerikaanse nieuwszender CNN sprak 68 procent van de ondervraagden zich uit tegen het geplande islamitische gebedshuis, 29 procent was voor. Volgens CNN groeit het verzet tegen de moskee.

Er zijn 7 reacties

 1. carif
  14 augustus 2010 om 06:03 uur.

  amerikanen laten zich wel kennen om zo tegen de islam te zijn.

 2. khalid
  15 augustus 2010 om 01:12 uur.

  je moet gewoon een zijn een wereld zonder racisme
  waarom is dat af en toe zo moeilijk.

 3. moena
  16 augustus 2010 om 01:52 uur.

  Men is altijd tegen de waarheid, en de waarheid is dat er 1,3 miljard moslims zijn, men kan het geloof niet ontkennen, mijn enige advies is breng ons Godsdienst positief naar voren:vredig,waardig,respect,geduldig,veroodeel en oordeel niemand en ontwijk ieder mens die je wijs wil maken dat je moet moorden, kijk uit voor mensen die godsdienst misbruiken voor hun politieke doel, wees niet onwetend, mond tot mond reclame godsdienst of ik heb gehoord is geen ware godsdienst, lees zelf al7amduliallah iedereen kan hier lezen afz. moeder tereza hahahahhihihihi.

 4. Naf
  17 augustus 2010 om 12:26 uur.

  Wat jullie niet begrijpen is dat dit dus een politiek spelletje is. Wie heeft Amerika uberhaupt gevraagd een moskee te plaatsen, niet dat het erg is voor de islamieten, maar waarom juist dicht bij de plek van 11 september. Zijn er niet genoeg andere plekken. Wat wilt men bereiken zogezegd een plek maken voor moslims, die al een stempel hebben gekregen voor het gebeuren van 11 september. Ben benieuwd wat er daarna gaat gebeuren. Nu laten zien aan de media want zo zijn die joden natuurlijk, van kijk mensen we geven ze alles en nog doen we het niet goed. Dat is de insteek van deze politieke spel. En uiteindelijk zal de moskee nog eens uit elkaar vallen door bomaanslagen etc.etc. Alle moslims bij elkaar gooien, ze bidden toch samen en dan alles opblazen. Dat is wat ik denk. Hier zit duidelijk een addertje onder het gras, en de gras is niet zomaar groen. Dus ik zou zeggen what’s out dit is een politiek spelletje van de joden jegens de media en buitenwereld. Dat zijn hun plannen van aanpak. Ik vertrouw het dus echt voor geen meter.

 5. Barbare
  17 augustus 2010 om 03:08 uur.

  Nou 1,3 miljard moslims ik denk dat het meer is het blijft niet lang 1,3.het is ook wel zo dat ongelovigen ons willen laten geloven dat er zoveel zijn maar het ook kan dat er meer dan 1,3 zijn, maar dat zou een ramp zijn voor de ongelovigen! dus denken ze dat moslims wat minder moeten lijken dan cristenen. dat is zehma goed voor het oog voor de mensen die geen geloof hebben..

 6. abdel
  26 augustus 2010 om 03:36 uur.

  zo moet het mosque eeh racist no way okey no racist fuck racist

 7. RiffRules
  27 augustus 2010 om 03:09 uur.

  Naf is Anti Berbers, Anti Westers, Anti Joods welke volkeren haat je nog NAF? Je bent nog erger dan een neo nazi!!!!!!

Plaats je reactie