MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Relatie Spanje en Marokko „excellent”

24 augustus 2010 | in Marokko | 7 Reacties

Demonstratie tegen bezetting MelillaDe diplomatieke spanningen tussen Marokko en Spanje rond Melilla ebben weg. De Spaanse koning Juan Carlos heeft zondag aangekondigd dat hij zijn Marokkaanse collega Mohammed VI een bezoek brengt.

Een precieze datum voor de ontmoeting tussen beide vorsten is er nog niet, maar volgens de Spaanse vicepremier Maria Teresa Fernandez de la Vega zal die „binnenkort” plaatsvinden en een informeel karakter hebben, bericht het Reformatorisch Dagblad.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Miguel Angel Moratinos, zegt ondertussen dat de relaties met Marokko „excellent” zijn en dat hij al verscheidene gesprekken voerde met zijn Marokkaanse ambtgenoot Taib Fasi Fihri. Daarin zijn alle misverstanden over het grensconflict in Melilla weggeruimd, zegt Moratinos, volgens het dagblad.

Aan de grens van Beni-Enzar tussen Marokko en Melilla verloopt sinds donderdag alles weer normaal. Op 11 augustus ontstond er een crisissituatie toen een groep Marokkaanse handelaren een boycot afkondigde, terwijl Melilla sterk afhankelijk is van Marokkaanse producten. De demonstranten beschuldigden de Spaanse grenspolitie in de enclave van brutaal optreden tegen Marokkanen. Dagelijks komen er ongeveer 35.000 Marokkanen werken of winkelen in Melilla.

Er zijn 7 reacties

 1. NAF
  24 augustus 2010 om 03:23 uur.

  Geloven julli het zelf, maar in de praktijk gaat het helaas anders. Spanjaarden voelen zich op een of ander manier beter dan marokkanen en alleen die look al als je bij de boot richting marokko gaat, nou als blikken konden doden waren we al dood geweest. Daarentegen vind ik ook dat de marokkanen in spanje slecht behandeld worden en gebruikt worden voor viez werk. Ook al zijn er marokkanen die hoog opgeleid zijn deze komen niet aan de bak, dan alleen maar het vuile werk doen in spanje. Nu hebben ze vanwege de crisis de meeste marokkanen eruit gegooid, zodat ze banen vrij kunnen maken voor de spanjaarden. Het zijn kortom gewoon zware racisten en bij de grens merk ik daar heel veel van. Marokkanen worden zwaar beoordeeld op hun uiterlijk en het kost hun extra moeite omdat men ze niet accepteert vanwege de huidskleur. Het zijn racisten en punt uit. En opgerot met die spanjaarden.

 2. Marzok
  24 augustus 2010 om 08:33 uur.

  Heel simpel: Mritsh (Melilla) heroveren, en je bent van dat gezeik af.
  Maarja, als je Perejil niet eens effe lang kan bezetten, dan gaat dit natuurlijk ook niet lukken.

 3. rifi
  24 augustus 2010 om 09:18 uur.

  Je moet het niet zo zwart wit bekijken NAF

 4. Azidan
  25 augustus 2010 om 02:16 uur.

  Naf eh bezem, jij bent zelf een bezetter in Marokko, ga weg van Marokko, ga terug naar Arabie

  De Spanjaarden werden in Marokko gebracht door de Arabieren en dan zit zij te zeggen dat Spanjaarden slecht zijn,

  Yeh Bezemina, de Spanjaarden dat zijn jouw ouders,

  Jij bent een Bent Spania, en een Bent Fransa, jij bent een dochter van de Fransen,

  Het is de koning Himself die gezegd heeft tegen de Spanjaarden “Kom, kom de Berbers pak slaags geven”

  Dus eh wannabe-Arab, stop met jouw schijnheilige gezeik, Mritch, en niet melilla, het is Mritch, of kan je het niet uitspreken, hihi

  Mritch is van de Imazighen en niet van de Arabieren, Mritch is van ons, en de Arabieren van Casa hebben het geschonken aan hun logebroeders de Spanjaarden en Fransmannen,

 5. Azidan
  25 augustus 2010 om 02:21 uur.

  Het is allemaal de schuld van de Arabieren in Marokko

  In Marokko heb je overal corruptie, bureaucratie, wanneer je iets gedaan wilt krijgen, bijvoorbeeld als je geen geld geeft aan de ambtenaren, dan zullen zij geen een reet bewegen,

  Marokko heeft alles om een rijk land te zijn, maar toch de bevolking ziet daar niets van, corruptie en fitnah, Arabische en Berberse sletten van binnenland verkopen hun lichaam aan buitenlanders,

  De wegen liggen er belabberd bij, de politiekers stelen al het geld dt voor de bevolking bedoeld is,

  In Marokko heb je geen vrijheid van meningsuiting, je hebt geen wegen, je hebt geen vakbonden, je hebt geen democratie, je hebt geen deftige ziekenhuizen, je hebt geen deftige dokters, je krijgt totaal geen rechten, je werkt je te pletter voor 5 euro’s per dag,

  De bevolking wordt dagelijks bestolen door de rijken van marokko die miljarden en miljarden euro’s hebben, je leest het goed MILJARDEN, euro’s, ze komen met jeeps en zware auto’s hier rondscheuren in Parijs, Brussel en Amsterdam, en ons Shab Al Khareej in het gezicht lachen

  Eh bezemina, Naf, hou je bezig met je bastaardkindjes

 6. RiffRules
  25 augustus 2010 om 02:32 uur.

  Naf jij bent de grootste racist hier jij bent 100000 x erger dan de ergste Spaanse Rechtsnationale Facist want jij bent namelijk tegen de Berbers ( terwijl je er zelf 1 bent een 100% Berberse zelfs in bloed). Jij ontkent je Berberroots en verloochtent je Berberse afgrond. Jij hoort in een psychiatrische instelling thuis.

 7. Mostafa
  28 augustus 2010 om 02:28 uur.

  Zat jij op een ezel te reageren? met je laptoptje?
  jij lijkt op Wilders die in alle moslims een monster ziet.
  Denk aan je hart man!

Plaats je reactie