MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Achmed uit de bajes houden

15 september 2010 | in Maatschappij | Reageer

Gevangenis MarokkoEind mei vorig jaar kwam Achmed uit de Bajes. De 23-jarige Marokkaan zat negen maanden vast voor een geweldsdelict. Twee keer eerder zat hij achter de tralies vanwege drugshandel. Nu is hij echt van plan om zijn leven te beteren.

Maar komt Achmed er wel met alleen goede bedoelingen? In Dit is de dag volgde EO-verslaggever Richard Groenenboom de jonge Marrokkaan ruim een jaar bij zijn terugkeer in de samenleving.

‘Ik ga niet meer met de verkeerde vrienden om en ik ben gestopt met de alcohol, dus ik denk dat het me moet lukken om weer een normaal leven te leiden”, zo is de overtuiging van Achmed als hij de vrije wereld weer instapt. Toch blijkt de praktijk weerbarstiger. Hij wordt opgenomen in een begeleid-wonen-traject van Stichting Moria in Nijmegen. Dit is een organisatie de ex-getineerden helpt bij hun terugkeer in de samenleving.

Aanvankelijk gaat het goed met Achmed

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie