MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Akkoord over vrijmaking agrohandel

17 september 2010 | in Economie | Reageer

De Europese Commissie en de Marokkaanse autoriteiten hebben donderdag een concept-akkoord aangenomen, om de onderlinge handel in landbouw- en visserijproducten te liberaliseren.

De export van de EU naar Marokko wordt direct geliberaliseerd voor 45 procent van de exportwaarde; in tien jaar moet dat 70 procent zijn, meldt het Agrarisch Dagblad. Vooral de sectoren zuivel, groente, fruit en ingeblikt voedsel zullen hiervan profiteren verwacht de Commissie. De Marokkaanse markt wordt niet voor alle producten volledig geopend; dit gebeurt niet voor met name vloeibare melk en vollemelkpoeder, appels, tomatenconcentraat, vlees en tarwe.

Anderzijds wordt 55 procent van de import vanuit Marokko direct geliberaliseerd. Ook hier zijn uitzonderingen gemaakt voor ‘gevoelige producten’ zoals tomaten, aardbeien, courgettes en komkommers. Daarvoor worden tariefquota ingesteld. De Europese Raad (de 27 lidstaten) en het Europees Parlement moeten, volgens het dagblad, nog wel instemmen met het akkoord.

Plaats je reactie