MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Niet bestaande geboortedatum 00-00 blijft

16 oktober 2010 | in Marokko | 3 Reacties

Een 76-jariga Marokkaan uit het Noord-Brabantse Oudenbosch blijft met een niet bestaande geboortedatum ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie (gba) van Halderberge. Dat heeft de Raad van State besloten.

De man kwam in 1966 naar Oudenbosch en wist bij zijn aankomst in Nederland alleen zijn geboortejaar. In de gba is zijn geboortedatum toen als 00-00-1934 genoteerd. De man verzocht de gemeente twee jaar geleden om die niet-bestaande datum te veranderen in 01-01-1934, maar dat verzoek werd afgewezen. De rechter en nu ook de Raad van State steunen die beslissing.

Voor de Marokkaanse cliënt van advocaat Ivo van den Heuvel is het een principiële kwestie. ‘Het gaat om zijn roots, wie ben ik, waar kom ik vandaan?’, verklaart Van den Heuvel. ‘Het hebben van een naam en een geldige geboortedatum zijn van belang voor zijn identiteit en zijn persoonlijke waardigheid.’

Daarnaast kunnen er praktische problemen zijn met een ongeldige cijfercombinatie, die door computersystemen niet wordt geaccepteerd

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 3 reacties

 1. gewoon
  17 oktober 2010 om 11:00 uur.

  volgens mij zijn alle marokkanen met die gebrootredatum?

 2. moena
  18 oktober 2010 om 08:19 uur.

  ja Gewoon haaahhihhih die tweede generatie zijn allemaal vakantie kinderen. Geboren op 01-07-1966 of 01-08-1968, als die marokkaansevaders voor 3 weken opvakantie kwamen werden deze kinderen op dezelfde maanden geboren grapig hé, daarom noemt men ons vakantie kinderen.

 3. aiii boy
  20 oktober 2010 om 06:56 uur.

  mijn opa en oma hebben ook zo n geboorte datum dat is volgens mij normaal geworden als je eerder dan de jaren 60 bent geboren en je komt in Nederlandd wonen ben je jarig op 00-00-jaartal grappig hoor aiii boyyyyykies

Plaats je reactie