MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gerets wil twijfelaars overtuigen

27 oktober 2010 | in Marokko | Reageer

Eric Gerets werd dinsdag gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Marokko. De Belg wil zijn stempel direct drukken op het land, maar eerst gaat Gerets zich richten op de ‘twijfelende’ spelers.

Diverse Marokkaanse voetballers met een dubbel paspoort, uit zowel de Nederlandse als Belgische competitie, staan op de nominatie om zich als international aan Marokko te verbinden. Gerets wil duidelijkheid. Het oefenduel met Noord-Ierland is daar een goede gelegenheid voor, vindt de nieuwbakken bondscoach.

“Daar wil ik spelers gebruiken die de voorbije wedstrijden weinig gespeeld hebben. Die match geeft ook de kans om spelers die nog twijfelen tussen Marokko en het land waar ze opgegroeid zijn, uit te testen. Ik wil spelers overtuigen die nog twijfelen aan hun keuze”, aldus Gerets.

Eén van hen is Standard Luik-speler Mehdi Carcela. Hij heeft reeds toegezegd voor Marokko uit te komen. “Hij heeft een verklaring afgelegd dat hij voor Marokko kiest. Omdat hij al vriendschappelijk voor België heeft gespeeld, is zijn dossier nu bij de FIFA. Als die procedure afgerond is, dan is hij Marokkaans international”, vertelt de Marokkaanse bond aan Het Laatste Nieuws.

Gerets is blij met zijn nieuwe uitdaging in Marokkko

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie