MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko bezorgd over doorvoer cocaïne

04 november 2010 | in Marokko | Reageer

Marokko maakt zich zorgen over de toegenomen hoeveelheid cocaïne die via het land naar Europa wordt gesmokkeld. Volgens de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken wordt Marokko steeds vaker gebruikt als doorvoerland voor drugs vanuit Zuid-Amerika.

Minister Taieb Fassi Fihri stelde tijdens een bezoek aan Spanje dat drugsbendes de stimulerende middelen eerst met schepen en vliegtuigen vanuit Zuid-Amerika naar West-Afrika brengen. Van daar worden de drugs naar Marokko gebracht om te worden doorgevlogen naar Europa, schrijft dagblad De Telegraaf

„Regelmatig zijn er vliegtuigen die in Marokko cocaïne ophalen en die naar het zuiden van Europa brengen, vooral naar Spanje”, aldus Fihri volgens het dagblad. De minister wil nauwer met Spanje samenwerken om de drugssmokkel tegen te gaan.

Plaats je reactie