MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Sahrawi opnieuw slaags met politie

10 november 2010 | in Marokko | 1 Reactie

De inheemse bevolking van de Westelijke Sahara, de Sahrawi, is in het door Marokko bestuurde gebied dinsdag slaags geraakt met veiligheidstroepen. Dat heeft de Saharaanse bevrijdingsfront Polisario gezegd. De schermutselingen vonden plaats in twee wijken van Laayoune, de belangrijkste stad in het gebied.

Maandag braken rellen uit in de stad, nadat Marokkaanse agenten een tentenkamp hadden ontruimd. Bij de rellen verrichtte de Marokkaanse politie veel arrestaties. De nieuwe onlusten waren een reactie op de gevangennemingen. Zo schrijft Nieuws.nl.

Het afgelopen weekend hield de Marokkaanse koning Mohammed VI nog een toespraak ter gelegenheid van de 35-jarige herdenking van de annexatie. De afgelopen twee dagen ontving de speciale VN-gezant Christopher Ross in New York delegaties van Marokko en Polisario.

Er is 1 reactie

 1. Aziz
  19 november 2010 om 11:06 uur.

  De titel is onjuist. Het moet zijn een kleine groep Sahrawi die slaags
  raakt. De meeste Sahrawi hebben geen enkele reden om te protesteren tegen Marokko, omdat zij zo graag zich willen afzonderen van Marokko. Voor de meeste Sahrawi is er geen enkele reden daartoe. De Sahrawi zijn Marokkaanse burgers en hebben dezelfde rechten als de rest van Marokko. Krijgen vele belastingvoordelen diegene die in de Sahara wonen zoals (spot)goedkope brandstof, goedkope levensmiddelen etc. Xe mogen ook in Marokko wonen en werken. De sharawi’s die ik ken in marokko doen het overigens verschrikkelijk goed. Velen hebben hun bedrijven opgezet. Heel veel aannemers zijn Saharawi’s. De Saharawi’s hebben het net zo als de rest van de Marokkanen druk met het zorgen dat er brood op tafel komt, dat niet zo makkelijk is in een derdewereldland.
  Een klein fanatiek groepje dat opgezweept wordt door Spanje en Algerije om geopolitieke redenen eist alle aandacht op zich en denkt te spreken namens alle Saharawi’s. Deze Saharawi’s worden als middel ingezet door Spanje en Algerije om hun politiekeconomische doelen te bereiken.
  Alsof een losweken van Marokko hun voordelen gaat brengen. Op dit moment investeert Marokko in het gebied en wat wij weten van Spanjaarden is dat het ordinaire en meedogenloze rovers zijn die gebieden leegroven en er niets voor terug geven. Anders dan Frankrijk en Engeland, die weliswaar koloniseren, maar tenminste nog wat investeren in een gebied.

Plaats je reactie