MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Voorlichting over zwangerschap en bevallen in Arabisch

13 november 2010 | in Gezondheid | 3 Reacties

Het BovenIJ ziekenhuis start met een serie voorlichtingen in de eigen taal. Een avond met informatie over een gezonde zwangerschap en de bevalling, speciaal voor vrouwen die Arabisch spreken. Initiatiefneemster Hatice Uz(foto) is verloskundige in het BovenIJ ziekenhuis. Uit ervaring weet zij dat taal van groot belang is voor een goede overdracht van informatie.

De zwangerschap is een periode waarin vrouwen veel vragen hebben en op zoek zijn naar informatie. Als thuis dan de voertaal Arabisch is kan het zijn dat belangrijke onderwerpen onvoldoende begrepen worden. Reden voor Hatice Uz om samen met de zorgconsulentes Ouafa Rhaouti (Arabisch) informatiebijeenkomsten in de eigen taal te organiseren.

Er zijn 3 reacties

 1. NAF
  15 november 2010 om 08:20 uur.

  De meeste marokkanen hier in nederland zijn berbers. Dus jullie hadden beter een berberse uitleg kunnen geven, want die berberse vrouwen spreken bijna geen arabisch hier in nederland. Sommige hebben het geleerd, maar kunnen het niet. Dus waarom niet in het berbers dan. De meeste arabieren wonen in frankrijk. Het stikt hier in nederland van de berbers, dus beter hadden jullie uitleg in het berbers kunnen geven. Voor je het weet heb je weer van die riafa hier op deze site die in opstand zullen komen gezien ze zich toch achter gesteld voelen door alles wat arabisch of met arabisch te maken heeft.

 2. rifi
  15 november 2010 om 02:10 uur.

  het had ook in russische gemogen misschien wordt dat beter begrepen

 3. Pirriporro
  15 november 2010 om 03:04 uur.

  Naf is een zelfhatende negroide berberse die berbers en arabieren haat mensen niet op letten! Gewoon negeren!

Plaats je reactie