MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Politie hoort verdachte in Marokko

18 november 2010 | in Marokko, Overheid | 1 Reactie

politieDe Nederlandse politie heeft vorige week in Marokko de verdachte in de ‘Mientjeszaak’ verhoord. De 35-jarige Marokkaan zou in 2003 twee vrouwen in Nijmegen hebben vermoord. De verdachte ontkent iets met de moorden te maken te hebben. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Arnhem.

Mientje Aarts Sewalt en Mientje Bartelen Thijssen werden op 7 februari van dat jaar in het huis van een van de slachtoffers doodgestoken. De politie had de verdachte al vanaf de dag van de dubbele moord in beeld maar hij werd pas op 12 februari 2010 aangehouden in Casablanca op verzoek van de Nederlandse justitie.

De Marokkaanse autoriteiten hadden de Nederlandse politie toestemming gegeven opsporingshandelingen te verrichten. In Marokko is de verdachte gehoord en is DNA afgenomen. Het materiaal wordt vergeleken met sporen die zijn aangetroffen op de plaats van de moorden. Na afronding van het onderzoek draagt justitie de zaak over aan Marokko. Het land levert geen onderdanen uit.

Er is 1 reactie

  1. boras
    01 december 2010 om 09:01 uur.

    Als die schuldig is moet hij gestraft worden daarvoor. Het is namalijk een miselijke zaak.

Plaats je reactie