MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Moslim is thuis in Amsterdam’

24 november 2010 | in Geloof | Reageer

Amsterdamse moslims voelen zich meer thuis in Amsterdam dan in Nederland. Zij hebben meer vertrouwen in de lokale politiek dan in de landelijke. Dat blijkt uit het onderzoek Moslims in Amsterdam, dat dinsdag verscheen. Beleid op het gebied van integratie en participatie is dus het meest effectief op lokaal niveau, concluderen de onderzoekers volgens dagblad Het Parool.

Bijna zestig procent van de moslims in Amsterdam heeft niet het gevoel te worden gezien als Nederlander. Velen hebben last van de polarisatie in de landelijke politiek en van stigmatisering in de media. Ook hoogopgeleide moslims zien deze factoren als een belemmering om echt te kunnen integreren.

Het dragen van een hoofddoek of andere zichtbare religieuze symbolen heeft geen invloed op hoe Nederlands moslims zich voelen: van hen die wel deze symbolen droegen, voelt 82 procent zich redelijk tot sterk verbonden met Nederland. Voor moslims zonder deze symbolen is dat 78 procent. Van de twintig procent van de moslims die zich niet bij Nederland voelden horen, had driekwart last gehad van racisme. Maar één op twee van de islamitische respondenten had nooit te maken gehad met discriminatie, aldus Het Parool.

Plaats je reactie