MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tweede Nederlands consulaat in Nador

25 november 2010 | in Overheid | 20 Reacties

Nederland opent waarschijnlijk in de loop van volgend jaar een tweede consulaat in Marokko. Dat meldt het Marokkaanse weekblad La Vie Éco. Het komt in Nador, een Berberse stad in het noordoosten van het land, in het Rifgebergte.

Veel Marokkanen in Nederland komen daar vandaan. Als die in hun land van herkomst op familiebezoek gaan, hoeven ze straks bij problemen met hun papieren niet meer naar de ambassade in de Marokkaanse hoofdstad Rabat, schrijft Radio Nederland Wereldomroep. Nederland heeft al een consulaat in Casablanca.

Er zijn 20 reacties

 1. mimoen
  25 november 2010 om 11:22 uur.

  hehehe
  dat erd ook eens tijd, hoeven we voortaan niet meer naar die neppe marokkaanse stad

 2. el yandouzi
  25 november 2010 om 07:35 uur.

  als ik ooit weer terug keer naar mijn vaderland, hoef ik niet meer naar rabat.
  dan kan ik eindelijk in mijn eigen stad (nador city) voor mijn eigen belangen opkomen.

 3. moena
  25 november 2010 om 09:22 uur.

  mimoen dat is now wel mijn stad helemaal niet nep. Het is het hart van marokko.

 4. noraddin
  27 november 2010 om 09:18 uur.

  rabat is gewoon een vremd stad

 5. i love casa
  29 november 2010 om 07:41 uur.

  VIVA CASABLANCA VIVA DAR EL BEIDA DE BESTE STAD UIT MAROKKO

 6. gast
  30 november 2010 om 08:20 uur.

  viva casa \city nador
  hou toch op
  viva maroc tamauth inoe / beladi

 7. taki taki
  01 december 2010 om 01:13 uur.

  het is veel beter voor de mensen uit de rif dat ze nu in hun eigen regio de dingen kunnen oplossen. En mimoum geen enkel stad in marokko is nep we zijn allemaal marokkanen en marokko is van alle marokkanen. ik ben trots op me land MAROKKO. jammer dat er van die ezels zijn die rare opmerkingen hier maken. we hebben al genoeg racisme hier, hoeft niet onder ons marokkanen !

 8. fouad
  02 december 2010 om 09:17 uur.

  inderdaad casa is de beste in la9hab hachaak. dat is nummer een.

 9. aya&hassan
  04 april 2011 om 10:48 uur.

  Bijna perfect gezegd Taki Taki,alleen het woordje ezels hoefde er niet bij.Ten eerste heten we het Nederlandse ambassade van harte welkom.Ik ben zeer blij dat dit gaat gebeuren en het is ook noodzakelijk voor de mensen hier in Nador en ook voor het Nederlandse samenleving.heb 20 jaar in Nederland gewoond en gewerkt,ben nu nt2 docent en werk 4 jaar prive.stuur jaarlijks soms meer dan 100 leerlingen het Inburgeringstoets doen in Rabat.
  Ik zou het een eer vinden met dit Ambassade in de toekomst te gaan werken.
  ik denk dat ik veel knelpunten tussen de twee verschillende culturen begrijp,en hoop dan ook een bijdrage kan leveren
  De Groeten

 10. momoh
  16 september 2011 om 05:51 uur.

  Het consulaat, onder leiding van de toekomstige honoraire consul de heer Salama zal zeker een bijdrage leveren in het vermakkelijken van de problemen van de mensen uit Nador e.o.maar ik vrees dat er maandelijk containersvol DIPLOMATIEKE POST richting Rotterdam gestuurd zullen worden.
  Buitenlandse zaken moet de boel goed en grondig onderzoeken voor in zee te gaan met DE ZAKENMAN en zijn CHARITATIEf initiatief.
  BZ open your eyses!

 11. bouchmal chaib
  28 oktober 2011 om 08:10 uur.

  oh eindelijk dat nederland iets doet voor de berbers in marokko die garme berbers toch hebben heel veel moeten lijden. als je iets nodig had moest je naar rabbat voor een legalistie of iets een geboorte akte en nu alle berbers naar nederland laten komen tegen de wil van wilderss hhhhhhhhhhhhhhhh

 12. bouchmal chaib
  28 oktober 2011 om 08:20 uur.

  NADOR is de beste stad van marokko en de ik heb heel veel steden bezocht in marokko maar nador is de beste kwa cultuur en tradtie want in casa is geen tradite meer van de marokkanen en n u nog onafhakelijkheid vragen en de VN net als in ander stad in, marokko gebeurdt is wowowowowowow dan zou je’ kunnen zeggen ik ben echte rifif net als in belgie daar zeggen ze ook ik ben vlaaming hhhhhhhhhhhhhhhhhh

 13. halich hilech
  08 november 2011 om 04:30 uur.

  het is dom dat het in nador komt nu komen alleen maar rifen naar holland rot op met dat anbasaade in nador

  ik bel wilders wel nog .
  ,
  dus wacht maar het gaat daar niet komen

 14. mhamed
  09 november 2011 om 10:22 uur.

  weer niet goed!!!!!!!!!!

  een paar mensen van deze site moeten echt opgesloten worden want zij zijn echt ziek.
  altijd maar zeiken wanneer iets in rif wordt gedaan(soubhanaka allah)

 15. mohamed
  17 november 2011 om 05:02 uur.

  het is veel beter voor de mensen uit de rif dat ze nu in hun eigen regio de dingen kunnen oplossen

 16. dordt
  20 november 2011 om 12:43 uur.

  respect voor degene die dit heeft kunnen regelen mash allah.

  Dordt

 17. aliyah
  16 februari 2012 om 04:45 uur.

  wat is het adres van deze consulat in nador??

 18. Hassan
  02 maart 2012 om 03:44 uur.

  Hallo allemaal, ik ben op zoek gegaan naar contactgegevens over deze sppok cosulaat, ik kan geen website vinden, ook niets de vinden op de website van de consulaat van Rabat. Ik vind diet toch wel vreemd, helemaal door het feit dat deze consulaat met heel veel bomnarie is geopend.

  Kan iemand van jullie mij helpen aan contactgegevens, als het even kan een website…

  Als ik met mijn neus heb zitten zoeken, bijvoorvaat mijn excuses.

  Please help, moet de NL paspoorten voor mijn halfzusje en broertje op kort termijn verlengen.

  Alvast bedankt..

 19. taeb.Belgharbi
  10 maart 2012 om 04:19 uur.

  Allo allemaal,

  Mijn reactie op de vestiging van Nederlandse Consulaat in Nadour
  Persoonlijke vind ik een goede ontwikkeling voor Marokkanen die uit
  Noorden van Marokko -Rif- (dit had eerder moet gebeuren).

 20. Mohamed
  17 september 2013 om 09:51 uur.

  Hallo,

  Erg jammer, ben er deze zomer naartoe geweest voor een aantal documenten. Dit moest toch nog in Rabat gedaan worden. Inburgering en visum moet ook nog in Rabat. Mijn vraag is dan ook wat doen ze dan wel ??? Naar mijn idee is het een vraagbaak loket en niet meer. erg jammer

Plaats je reactie