MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Invaljuf om hoofddoek weggestuurd

29 november 2010 | in Geloof | 2 Reacties

In Den Haag is een invaljuf naar huis gestuurd omdat ze een hoofddoek droeg. De islamitische vrouw was door een uitzendbureau naar een christelijke basisschool gestuurd om voor één dag in te vallen in een kleuterklas.

Dat schrijft de Volkskrant.

De protestantse Van Hoogstratenschool is onderdeel van een Haagse stichting voor christelijk onderwijs. Volgens de directeur van die stichting verbieden de scholen die bij de koepel zijn aangesloten hun personeel al jaren kleding te dragen die refereert aan andere geloofsovertuigingen dan de protestants-christelijke. ‘Dus geen hoofddoekje, maar ook geen keppeltje’, zegt directeur Teun Klaver. Een christelijk kruisje mag wél om de nek van de leerkrachten. ‘Graag zelfs’, aldus Klaver.

De school zou direct zijn overgegaan tot het wegsturen van de moslima, zonder eerst te informeren of ze misschien bereid was in de klas haar hoofddoek af te doen.

De kleuters kregen vrij of moesten een dagje in een andere klas meedraaien, schrijft ook de WereldOmroep.

Er zijn 2 reacties

  1. Twitter Trackbacks for Maghreb Magazine » Invaljuf om hoofddoek weggestuurd [maghrebmagazine.nl] on Topsy.com
    29 november 2010 om 11:45 uur.

    […] Maghreb Magazine » Invaljuf om hoofddoek weggestuurd maghrebmagazine.nl/2010/11/29/invaljuf-om-hoofddoek-weggestuurd/ – view page – cached Maghreb Magazine is een Marokkaanse nieuwssite die actuele onderwerpen over Marokko, Marokkanen en andere Marokkaanse zaken bij elkaar brengt. Lees meer Tweets about this link […]

  2. karim
    29 november 2010 om 12:07 uur.

    wel een domme uitzendbureau..

Plaats je reactie