MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spanje mag Marokkaan niet uitleveren

03 december 2010 | in Marokko | Reageer

Spanje mag de Belgische Marokkaan Ali Aarrass niet uitleveren aan Marokko. Dat heeft het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties afgelopen vrijdag 26 november beslist.

De 46-jarige Aarrass zit al twee jaar in een Spaanse gevangenis omdat Marokko hem ervan verdenkt betrokken te zijn bij de vermeende terreurcel rond een andere Belgische Marokkaan, Abdelkader Belliraj. Spanje had onlangs beslist hem uit te leveren, maar dat wordt nu verhinderd, zegt Aarrass’ advocaat Christophe Marchand in Het laatste Nieuws.

Aarrass werd begin april 2008 opgepakt in Melilla omdat de Marokkaanse overheden hem beschuldigden van banden met het vermeende terreurnetwerk rond Abdelkader Belliraj. Volgens de Marokkaanse autoriteiten had Belliraj zelf verklaard dat Aarrass mensen had geronseld voor trainingskampen in Algerije.

“Maar Belliraj heeft altijd volgehouden dat die verklaringen onder foltering zijn afgelegd”, zegt advocaat Marchand. “Bovendien had een Spaans onderzoek naar dezelfde feiten geen bewijzen opgeleverd tegen Ali Aarrass.”

Aarrass’ advocaten zijn gaan aankloppen bij het VN-Mensenrechtencomité en dat heeft de uitlevering nu verboden. Het VN-Mensenrechtencomité moet nu binnen een jaar een definitieve uitspraak doen, aldus Het Laatste Nieuws.

Plaats je reactie