MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nabila Marhaben is superster in Marokko

06 december 2010 | in Film | Reageer

Miss Marokko Nederland - Nabila MarhabenDe Nederlands-Marokkaanse actrice Nabila Marhaben heeft een hoofdrol bemachtigd in de Marokkaanse komedieserie Yak Hna Jirane (The Neighbours). Dat heeft zij gemeld op het Filmfestival van Marrakesh.

De relatief goedkope comedyserie, die begin november van start ging, is de afgelopen weken uitgegroeid tot een onverwachte hit waar dagelijks zo’n 35 miljoen islamitische kijkers op afstemmen. De makers maakten maandag bekend dat de opnames voor een tweede seizoen in januari van start gaan, meldt het Algemeen Dagblad.

De 27-jarige Marhaben speelt in de serie, die vertelt over een stel vrienden in een flatgebouw in Casablanca, een Nederlands-Marokkaanse vrouw. Zij deed eerder dit jaar auditie in Amsterdam en werd gekozen uit tientallen actrices.

,,Het is volslagen bizar”, zei Marhaben maandag vanuit Marokko tegen het AD. ,,Ik kan in Marokko niet meer zonder petje de straat op omdat ik continue word aangesproken voor handtekeningen en foto’s. Qua populariteit laat Yak Hna Jirane zich vergelijken met een Amerikaanse televisiehit als Friends.” De serie trekt niet alleen kijkers in Marokko, maar ook in andere islamitische landen als Dubai, Qatar, Saudi-Arabië en Libanon.

De actrice was in Nederland eerder te zien in de serie AlexFM en de film Hitte/Harara. Ook presenteerde Marhaben de Kids Top 20 op zender Jetix. In 2006 werd zij uitgeroepen tot eerste Miss Marokko Nederland.

Plaats je reactie