MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko wil strandtoerisme in de Sahara

13 december 2010 | in Toerisme | 15 Reacties

Marokko is vastberaden het strandtoerisme te ontwikkelen in de Sahara. “De ontwikkeling van het strandtoerisme in Sahara is een van de prioriteiten in de strategische toeristische ontwikkeling” tegen 2020, zei de Marokkaanse minister van Toerisme gisteren, tegen Het Laatste Nieuws.

Het toerisme in de Sahara, inclusief de Westelijke Sahara, heeft een grote toekomst voor zich, zei minister Yassir Zénagui tijdens een werkbezoek aan de werf van een toeristische site nabij Tan Tan, aan de Atlantische Oceaan.

Volgens de minister dienen Spanje en de Canarische Eilanden als voorbeelden.

Er zijn 15 reacties

 1. Revo
  13 december 2010 om 11:22 uur.

  krijg je polisario aan je nek

 2. peter = de naam
  13 december 2010 om 11:44 uur.

  Wie wil er nou vakantie vieren in een gebied wat bezet is. Zeker dagtochtjes maken naar de berm, de artillerie, de prikkeldraadversperringen en evt de gevangenissen waar west saharanen worden gemarteld en zelfs vermoord

 3. TITWANI
  14 december 2010 om 02:16 uur.

  Doe iets aan de miserabele staat van onderwijs en de hoge werkeloosheid ipv toerisme in Sa7ra.

 4. Henk Rotterdam VolksPartij Delfshaven
  14 december 2010 om 03:35 uur.

  P de Z ,
  Krijgt hoe langer hoe meer last van hersenverweking vanwege zijn “inkomen”in het fietsenhoek als “rugracer”om zijn uitkering als gehandicapte “op te krikken”.

 5. Appie
  14 december 2010 om 05:00 uur.

  Peter = de naam

  Hebben die marokkanen overgenomen van de zionisten in bezet palestina, een tactiek die al sind 1948 werkt en geen haan die er naar kraait hier in het westen.

 6. peter = de naam
  15 december 2010 om 02:26 uur.

  @appie. Bezet palestina bestaat niet Er is de democratische staat Israel en erom heen wat palestijnse gebieden. Die beter maar Jordanie kunnen moven. Gaza bv heeft onder hamas geen toekomst als nationaal socialistische (nazi) islam dictatuur.

  http://brabosh.com/2010/12/14/pqpct-9lf/

  http://brabosh.com/2010/12/11/pqpct-9fm/

 7. Henk Rotterdam VolksPartij Delfshaven
  16 december 2010 om 06:21 uur.

  Appie,
  Inderdaad, er is geen bezet Palestina.
  Het land is gewoon door Israëli omsingeld en de bevolking wordt laf en vernederend onderdrukt en uitgemoord!!!!!!
  Maar over een niet al te lange tijd hoort men een enorme dreun/knal in de woestijn aldaar en gaan de zaken veranderen!!!.
  Zeker voor die shitfiguren die het maar niet kunnen laten om de islam met de nazi’s te vergelijken!!!

 8. moena
  16 december 2010 om 06:42 uur.

  peter je bent een lachertje, democratische staat van gemaakt, omdat jullie democraat van iets maken wanneer jullie uitkom.Je zegt erom heen wat palestijnse gebieden. ik ga je een koek van je eigen deeg geven v.b van wat je zegt is dus Nederlanders vertrekken uit hoofdsteden( vrijwillig) omdat jullie niet naast allochtonne willen wonen, DUS tegenvergesteld van wat je zegt kunnen we ook het zo zeggen: Er is democratische Buitenlanders (allochtoon) staat Nederland en erom heen wat Autochtoon gebied die beter maar naar vlaanderen of naar de moffen kunnen moven. Rechtsextremisten hebben geen toekomst als neonazist. Hoe vind je die Peter, boek heeft twee kanten probeer de linker kant ook te lezen hoewel je boek vaak de neiging heeft dicht te klappen. De echte bewoners van palestina zijn de palestijnen, zoals Nederland jouw eigen land is peter. Ik heb er niks op tegen dat daar israelieten wonen maar alleen de manier waarop ze iets eigen maken wat niet echt hun eigen is, HET ONRECHTVAARDIG daar stoor ik me aan.

 9. peter = de naam
  17 december 2010 om 12:06 uur.

  @moena. De echte bewoners in het land Israel zijn altijd joden geweest. Gedurende meer dan drieduizend jaar hebben er altijd joden in het land Israel gewoond.

  Men spreekt pas sinds de jaren zestig van de vorige eeuw over Palestijnen. Daarvoor is de term palestijnen nooit gebezigd. In alle verslagen vanaf 1948 bv word er in die tijd gesproken over the arabs, de arabieren. Arabieren die in grote getale zelf vertrokken in 1948 uit de net uitgeroepen staat Israel. Arabieren die vertrokken na de oproepen uit 5 omliggende landen die verkondigden dat de Joden binnen twee weken de zee in gedreven zouden worden. Gelukkig geschiedde het anders.

  Vergeet niet dat Israel wel het verdelingsplan in 1947 aanvaardde, maar de andere landen in het midden oosten niet !! Die wilden alles door de staat Israel te willen vernietigen, maar ze verloren die oorlog en ook de oorlogen van 1956 en 1973

  De arabische landen geven geen moer om een palestijns volk, anders hadden ze al lang een oplossing gecreeerd voor de 600.000 a 700.000 vertrokken en voor een deel ook gevluchte mensen voor het oorlogsgeweld.

  Israel kreeg te maken met zo’n 800.000 vluchtelingen, verdreven uit landen hoofdzakelijk uit het midden oosten. Israel gaf ze wel een bestaan en een toekomst.

 10. peter = de naam
  17 december 2010 om 12:23 uur.

  Groot moefti v Jeruzalem. Inspirator van de strijd tegen de joden in de tweede wereldoorlog en collaborateur met de nazi’s. Het gedachtengoed van deze nazi figuur was een inspiratiebron voor Yasser Arafat en is nu een inspiratiebron voor de islam van hamas en hezbollah

  http://www.vecip.com/default.asp?onderwerp=301

  http://brabosh.com/2009/12/05/de-grootmoefti-en-hitler-woensdag-9-december-2009-op-arte-tv/

 11. moena
  18 december 2010 om 03:10 uur.

  peter vertel me waar de oorsprong van palestina ligt dan als het niet in jeruzalem is. Jullie Europeannen hadden hekel aan joden en schuiven het nu het julie uit kom in onze schoenen, Ik weet één ding dat de bewoners van Marokko eeuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwwwweeeeeeeeeeeeen lang samen en met elkaar en naast elkaar met de joden hebben gewoond met respect voor elkaar en elkaars geloof en onder één wetgever in paleizen van eeuwen terug deze oorzaak hebben jullie veroorzaken en ik vind dat jullie het rechtvaardig voor beide volkeren moeten oplossen. gegroet peter.

 12. peter = de naam
  19 december 2010 om 01:02 uur.

  @Moena. Een oplossing jah. Maar wel op basis van veilige grenzen voor Israel en erkenning als joodse staat door de arabische wereld. En je kun t niet verwachten dat zo’n drie a vier miljoen zich vluchteling noemende palestijnen, de nazaten van de nog 100.000 a 125.000 in leven zijnde oorspronkelijke vluchtelingen, naar Israel kunnen komen.

  Europa wil wel helpen oplossen, maar de arabische wereld werkt tegen. Laat die de erfenis van 62 jaar lang palestijnen in vluchtelingenkampen houden oplossen !!

  Zolang als hamas de vernietiging van de staat Israel in het handvest heeft staan, zal er geen vrede komen. Telkens als er tussen de PA van Abbas en Israel enige toenadering lijkt te komen, komen er van de kant van hamas en hezbollah weer terreurdreiging of aanslagen. Hamas en hezbollah hebben geen belang bij vrede. Zij leven van dood en verderf

  Israel heeft de Sinai teruggegeven en Gaza. En wat kwam/komt er als antwoord uit gaza. Bijna dagelijks raketbeschietingen op Israel !! Hama laat de bevolking creperen en is alleen gebaat bij terreur.

 13. moena
  20 december 2010 om 03:19 uur.

  peter, Hamas is ontstaan door de frustratie en onrechtvaadigheid van de Israel ,hier in Nederland is wilders alleen om paar straat tuig groot geworden dat is jullie al teveel, laatstaan dat jullie zouden pikken wat de palestijnen overkomt.Peter wees eens een keer eerlijk zeg gewoon dat de machthebber alles mag doen wat ie wil en vernietigd wie hij wil. Rechtvaardig bestaat niet.

 14. moena
  23 december 2010 om 05:03 uur.

  O Peter als je gister Mozes film had gezien, dan heb je ook kunnen zien en lezen dat de profeet mozes, letterlijlk had over FILISTIJNEN (PALESTIJNEN)die hij daar ook AAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLL trof. Die waren er al voor komst van Joden uit Egypte. Ik hoop dat ik je voldoende heb geinformeerd.

 15. AZRO
  24 december 2010 om 04:42 uur.

  peter en moena:

  allemaal bulshit wat jullie zeggen

  hou daarmee op en verder gaan met jullie leven t is al kort genoeg

Plaats je reactie