MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Belgische F-16 zet Marokko zonder stroom

18 december 2010 | in Marokko | 1 Reactie

Vorige maand heeft een Belgische F-16-piloot in Marokko een hoogspanningslijn geraakt tijdens een vliegoefening. Daardoor zaten grote delen van Marokko en Algerije een tijd zonder stroom,
meldt Het Laatste Nieuws.

In november trokken 85 Belgische militairen met zeven F-16’s naar de luchtmachtbasis Sidi Slimane in Marokko. Doel van de missie was de deelname aan de NAVO-operatie in Afghanistan voorbereiden in een gelijkaardig landschap.

De hoogspanningslijn werd geraakt door een piloot die te laag ging tijdens een training om op lagere hoogtes te leren vliegen. Hij zette zijn toestel nog veilig op de grond, maar door de breuk in de lijn zaten delen van Marokko en Algerije een hele tijd zonder stroom. In die periode waren in Marokko nog meer pannes door zware overstromingen

De Belgische minister van defensie Pieter De Crem en het leger bevestigen het incident, aldus het dagblad.

Er is 1 reactie

  1. Adil
    19 december 2010 om 09:11 uur.

    schande!!

Plaats je reactie