MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spanje: geen EU verdrag met Marokko

21 december 2010 | in Economie | 3 Reacties

Spaanse tuinders stellen alles in het werk om te voorkomen dat het Europees Parlement het nieuwe handelsverdrag met Marokko goedkeurt. Coag, de grootste land- en tuinbouworganisatie van Spanje, verhoogt de druk op Europarlementariërs om hen te bewegen tegen het akkoord te stemmen, geeft het Agrarisch Dagblad aan.

Volgens de bond gaat het verdrag, dat afgelopen maandag werd ondertekend in Brussel, gebukt onder een ‘dubbele moraal’ en zou het mogelijk zelfs illegaal zijn. De nieuwe Spaanse landbouwminister Rosa Aguilar heeft tevergeefs geprobeerd de ongerustheid bij de tuinders weg te nemen. Zij wees erop dat het verdrag niet voor halverwege 2011 in werking treedt.

De Spaanse groenten- en fruitsector verwacht belangrijke verliezen als gevolg van de Marokkaanse importen. Die schaden niet alleen de tomatenteelt – Marokko mag de tolvrije invoer verhogen naar 285.000 ton in 2014 – maar ook de producenten van citrusvruchten, paprika en olijfolie. Deze laatste producten worden volledig vrijgesteld van invoerbeperkingen, schrijft AGF.nl.

Coag verwijt de Europese bestuurders een dubbele moraal omdat de Europese tuinders moeten voldoen aan strenge regels op het gebied van milieu en voedselveiligheid, terwijl Brussel de deur nu wijd openzet voor de import uit Marokko waar deze regels niet gelden. Het nieuwe verdrag is mogelijk illegaal omdat het ook de Westelijke Sahara insluit. Dat gebied is door Marokko in strijd met het internationaal recht ingelijfd. Een juridische commissie van het Europarlement zoekt nu uit of dit de wettigheid van het handelsakkoord aantast.

Er zijn 3 reacties

 1. tarik
  21 december 2010 om 06:01 uur.

  en zo zie je maar weer dat spanje helemaal niks waard is en dat ze zo bang zijn als de pest voor hun baan spanje is echt niks als het om banen en geld gaat spanje gaat nog kapot door landen zo als marokko israel en frankrijk want deze 3 landen blijken de beste fruit te hebben en de schoonste dag spanje:w je light er uit

 2. Adil
  22 december 2010 om 11:09 uur.

  Onlangs is gebleken dat groenten en fruit uit Marokko de schoonste is.
  Er zit helemaal geen gewasbeschermingsmiddelen of biociden in.
  Daarom is het interessante. Spanje is bang dat haar producten door de mand gaan vallen.

 3. kano
  24 december 2010 om 06:31 uur.

  die vieze spanjaarden gunnen Marokko niets, de vrienden van onze vijanden de polisario

Plaats je reactie