MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Portugezen blij met oogstende Marokkanen

24 december 2010 | in Marokko | 1 Reactie

Portugese fruittelers geven aan moeilijkheden te hebben met binnenlandse medewerkers. Portugese arbeidskrachten melden zich vaak ziek of komen niet opdagen op het werk. In de meeste beroepsgroepen schijnen de moeilijkheden mee te vallen met de medewerkers, maar in de agrarische sector is het een echt probleem. Doordat Portugese inwoners dit werk vaak te zwaar vinden en liever ander werk doen, zoeken telers naar buitenlandse medewerkers. Ze zijn zelfs al naar Marokko gegaan om arbeidskrachten te zoeken.

Het is al een tijdje een probleem dat Portugese inwoners het werk weigeren en liever ‘minder zwaar’ werk uitoefenen. Sommigen stoppen zelfs als de oogst net gaat beginnen, en dit is een probleem voor veel telers, die daarom op zoek gaan naar medewerkers uit diverse landen, schrijft AGF.nl.

Telers geven aan blij te zijn met buitenlandse medewerkers: “Als er geen buitenlandse arbeidskrachten waren in deze crisistijd, wisten we niet wat we moesten doen”.

Er is 1 reactie

 1. Adil
  25 december 2010 om 04:45 uur.

  Eigen belangetjes heet dat
  Zoals alle Europese landen..
  Straks zijn ze niet meer nodig dan krijg je weer een icoon van Wilders,
  Problemen met immigranten… tegen gaan van islamisering blabla blabla…
  En zo gaat het eenmaal in deze wereld…..
  De geschiedenis herhaalt zich zelf…

Plaats je reactie