MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Van droomhuwelijk tot grote nachtmerrie

27 december 2010 | in Maatschappij | Reageer

Ineens, zonder dat je het door had, risico lopen op eerwraak. Het overkwam Farid. Hoe roddels over abortus en een uitgehuwelijkte vrouw zijn leven bedreigen.

‘Nu is iedereen stil,’ zegt Farid. ‘Maar dat is stilte voor de storm.’ Het is ’s ochtends vroeg in het kantoortje van Zebra Welzijn, in de Haagse multicultiwijk Transvaal. Farid heeft zijn jas nog aan. Koffie of thee hoeft hij niet; ondanks zijn indrukwekkende postuur praat hij met zachte stem.

De veertiger heeft Marokkaanse roots. Verder wil hij geen details kwijt, het risico op herkenning is te groot. Dan zou de zaak kunnen escaleren, tot aan eerwraak toe. Hij zit klem tussen drie families: die van zijn vrouw Fatima (met wie hij in scheiding ligt), die van zijn vriendin Mimouna (uitgehuwelijkt aan een andere man), en zijn eigen familie.

‘Ik vreet mezelf op, ben bang dat ik me op een gegeven moment niet kan inhouden.’ Wat er dan gebeurt? ‘Als ik iemand een klap geef, overleeft die persoon het niet’, zegt Farid. Hij is geen kleine jongen, en vechtsporter bovendien. Maar hij zou evengoed slachtoffer kunnen worden.

Het begint allemaal zes jaar geleden, als hij besluit om te trouwen met Fatima uit Marokko. In samenspraak met zijn familie

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie