MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Eric Gerets: Marokko moet weer winnen

06 januari 2011 | in Sport | Reageer

Met Marokko heeft succestrainer Eric Gerets voor het eerst een nationale ploeg onder zijn hoede. L’Express sprak met de 46-jarige Rekemmenaar.

L’Express: Spelers die de voorbije seizoenen de Marokkaanse selectie links lieten liggen, zijn terug. Wat is er gebeurd?

Gerets: De Marokkaanse federatie heeft grote inspanningen geleverd om hen tegemoet te komen, met name diegenen die actief zijn in Europa. De bond is professioneler geworden.

Ik heb een team van zeer toegewijde en uiterst vriendelijke spelers. En we hebben een gemeenschappelijk doel: Marokko moet haar plaats in het Afrikaanse voetbal terugvinden.

Vanwaar komt de voorliefde van jonge Marokkanen die geboren zijn in Europa of Europeanen van Marokkaanse origine voor het rood-groene shirt?
De huidige resultaten, de goede sfeer. Veel goede spelers zijn aangetrokken door deze dynamiek. Zo zijn er de drie Montpellierspelers Karim Ait Fana, Younes Belhanda en Abdelhamid El-Kaoutari, die voor de Franse selectie hadden kunnen kiezen, Youssef El-Arabi die debuteerde in Noord-Ierland en Mehdi Carcela van Standard.

We liggen ook op schema met de veelbelovende Belg Nacer Chadli van FC Twente en volgen een aantal jongeren in Spanje. Om een team te creëren, heb je een evenwicht tussen oud en jong nodig.

U staat ook heel dicht bij uw spelers…
Ik zoek de dialoog. Ik kom tussen bij de training, zowel om bij te sturen als om te complimenten te geven

Lees het gehele interview.

Plaats je reactie