MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Project tegen taboe op homo’s

08 januari 2011 | in Maatschappij | 5 Reacties

Het bevorderen van de acceptatie van homoseksualiteit en het tegengaan van geweld tegen homo’s. Dat is het doel van het project ‘Bespreekbaar maken van homoseksualiteit in Marokkaanse kring’ van het Samenweringsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN), aldus beleidsmedewerker Habib el Kaddouri.

Een theatervoorstelling is de aftrap van een reeks activiteiten die de gevoelige thematiek onder de aandacht moet brengen. ‘De verboden liefde’ gaat over homoseksualiteit én antihomogeweld binnen de Marokkaanse gemeenschap, meldt het Algemeen Dagblad.

Aansluitend op het eerste optreden, in Nijmegen op zaterdag 15 januari, gaan de Nijmeegse wethouder Floris Tas en Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch met het publiek in gesprek.

Voor de reeks activiteiten is er samenwerking tussen SMN, jongerenorganisatie Asalaam, lokale Marokkaanse organisaties en homobelangenorganisatie COC. De organisaties zijn ook bezig met het maken van een film over homoseksualiteit.

Er zijn 5 reacties

 1. samadie
  08 januari 2011 om 09:50 uur.

  82% van de daders die een homo in elkaar slaan, is een AUTOCHTOON.
  laat ze daar een project starten. begint de SMN ook al een subsidieclub te worden.

 2. merv
  08 januari 2011 om 07:26 uur.

  geen mens op aarde slaat zomaar een persoon in elkaar
  het zijn geen slachtoffers maar daders
  zo zijn die kaaskoppen allemaal , eerst uit dagen en dan aangifte doen

 3. samadie
  10 januari 2011 om 06:18 uur.

  homo is een zonde dat is wat anders dan een TABOE.
  kijk als iemand homo wil zijn is zijn probleem punt uit.

 4. soussie vrai
  16 januari 2011 om 07:17 uur.

  tzzz De fundementele dingen worden de marokkanen hier in nl ontnomen en onze broeders gaan het uitzoeken hoe je homosexualiteit bespreekbaar kunt maken. ik accepteer ze niet en daar ben ik vrij in. bespreken met je ouders hoe lekker poep aanstampen wel niet is. neee dankje

 5. Nijmegen
  19 januari 2011 om 11:40 uur.

  Ten eerste, uit allerlei verschillende onderzoeken (google gewoon) is in elk geval gebleken dat homogeweld door Marokkanen oververtegenwoordigd is, dwz: in verhouding tot het aantal Marokkanen in Nederland plegen meer Marokkanen geweld tegen homo’s dan autochtonen of andere bevolkingsgroepen. Dat is dus wel degelijk iets om recht te zetten.

  Ten tweede, de bedoeling is ook niet dat je homo’s gaat knuffelen, van ze gaat houden of homoseksualiteit gaat promoten. Accepteren is iets anders dan goedkeuren. Je mag hun levensstijl afkeuren, maar je moet nou eenmaal accepteren dat ze met velen zijn in dit land en dat ze dezelfde vrijheid hebben als ieder ander. Het is ten slotte niet aan jullie of aan wie dan ook om te veroordelen, dat kan jullie God uiteindelijk prima zelf af en je beledigt hem er zelfs mee.

Plaats je reactie