MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Arabische Liga roept op tot kalmte

16 januari 2011 | in Politiek | 8 Reacties

De Arabische Liga heeft zaterdag alle politieke krachten in Tunesië, vertegenwoordigers van de maatschappij en functionarissen opgeroepen zich te verenigen in het belang van de bevolking. Dat heeft de Liga, waarin 22 Arabische en islamitisch-Afrikaanse landen zijn verenigd, in een verklaring laten weten.

President Zine el-Abidine Ben Ali van Tunesië is vrijdag gevlucht naar Saudi-Arabië na wekenlange protesten van ontevreden burgers, waarbij tientallen doden vielen.

In een van de eerste belangrijke verklaringen in de Arabische wereld over de ontwikkelingen in Tunesië spoorde de Liga alle Tunesiërs aan om samen te werken, zodat de rust en stabiliteit kunnen wederkeren. Zo meldt het Brabants Dagblad.

Er zijn 8 reacties

 1. Nador
  16 januari 2011 om 02:13 uur.

  waarom niet islamitische liga
  Wat hebben we aan arabische liga , Moeten die de leiders voorstellen van arabische landen , Hoe goed ze wel niet bezig zijn

  Moslim is de broeder van een moslims ,Al is het een nederlander
  Kijk naar die schandalige leider van tunesie die zelfs door Sarkozy de toegan tot zijn land wordt geweigerd (Eerloze ) Mensen zijn het
  De oemma moet weer sterk worden met sterke leiders , En niet van die zogenaamde moderne arabieren

 2. Azidan
  16 januari 2011 om 03:42 uur.

  Ja ja ze roepen op tot kalmte zodat zij verder de bevolking gaan naaien en verder al het geld gaan graaien, de schatkist plunderen, de bevolking pluimen,

  de wegen niet herstellen, de rechten aan hun laars lappen, zodat de gestoorde en gekke oliesjeiks verder de petro-dinars kunnen opvreten en hoge gebouwen bouwen en eilandjes in de oceanen bouwen,

  je kan niet gedurende 40 jaren ZEYAR (= de koord aanspannen)

  Ooit zal de koord barsten en scheuren en dit is wat gebeurt is in Tunesie.

  Marokko daarentegen heeft het goed gedaan, en heeft op tijd gereageerd.

  Maar toch ik ben van mening dat het beter kan, het moet de bedoeling zijn dat wij niet meer bedelen bij de Koffar.

 3. kano
  17 januari 2011 om 09:19 uur.

  omdat de rest van die leiders die op hun regeerstoelen zijn vastgeplakt een schrik in hun benen hadden gekregen en ze krijgen geen slaap meer

 4. Nador
  17 januari 2011 om 01:25 uur.

  dit krijgt je als je niet reageert met de wetten van allah soebhana wa ta’la

 5. mohammed
  17 januari 2011 om 08:18 uur.

  WIJ BERBERS UIT MAROKKO HEBBEN NIETS TE MAKEN MET DE ARABISCHE LIGA,WIJ WILLEN ALLEEN ALS OORPRONKELIJKE BEWONERS VAN MAROKKO ONZE GEBIEDEN TERUG EISEN.
  HET IS TIJD OM ONS ONAFHANKELIJK TE MAKEN VAN DE ARABIEREN
  IMAZIGHEN VRIJ VOLK………….AZUL.AZUL.AZUL.AZUL.AZUL.AZUL.AZUL.

 6. Hassan
  18 januari 2011 om 01:34 uur.

  Oprotten met dat amazigh gedoe. Mijn ouders zijn ook amazigh maar gelukkig ben ik gewoon met de arabische taal opgevoed. Helaas niet met het echte arabisch want dat had veel gescheeld in verband met het bestuderen en beleiden van de Islam. Al die culturen (waaronder) amazigh werken dit tegen.

 7. amazigh
  22 januari 2011 om 12:21 uur.

  Volgens hassan moet iedereen oprotten die geen arabier is , Dus je kan alleen moslim zijn als arabier bent
  DUs all die miljoenen moslims waaronder, Pakistanen , Indonesiërs , chinezen, Bosniërs ,
  Moeten allemaal oprotten

  wist je dat de joden ook zo denken over hun geloof , WIe geen joods bloed heeft kan geen jood worden

 8. aziz
  23 januari 2011 om 10:53 uur.

  je hebt gelijk hassan,ook ik ben van oorsprong rifi maar wat hebben we aan al die imazighen kanker op ermee dom ziek gedachtte,we willen vrij zijn als moslims een niet ala amazigh,is weer verdeeldheid,geef mij maar de eenheid dus de islam een nee jij (mohammed) je amazig maar dom mens zo worden we nog zwakker wie weet ben jij gewoon een jood die ons moslims verder wilt verzwakken.

Plaats je reactie