MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Wikileaks: Palestijnse leiders zwak en wanhopig

24 januari 2011 | in Maatschappij | Reageer

Duizenden documenten over het conflict tussen Israël en de Palestijnen zijn gisteravond gelekt. De documenten zijn afkomstig van Palestijnse onderhandelaars, en vormen volgens de Britse krant The Guardian het grootste lek ooit in de geschiedenis van het Midden-Oosten-conflict.

Al-Jazeera en The Guardian beschikken als enigen over de documenten, die volgens de Britse krant een unieke kijk bieden op het vredesproces. Dat proces is inmiddels al twintig jaar bezig, en lijkt een langzame dood te sterven.

Volgens The Guardian is de belangrijkste conclusie uit de documenten dat de Palestijnse leiders zwak zijn en wanhopig op zoek naar een oplossing voor het Midden-Oosten-conflict. Daarbij zijn de Israëli’s onverzettelijk, en tonen Amerikaanse politici en ambtenaren minachting voor de Palestijnse autoriteiten, schrijft de krant.

Een van de opmerkelijke details: Het hoofd van de Palestijnse onderhandelaars stelde voor dat Israël ‘het grootste Jeruzalem ooit’ zou krijgen, in ruil voor een oplossing in het slepende conflict tussen de Palestijnen en Israëli’s

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie