MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Spanje wil helpen met Westelijke Sahara

26 januari 2011 | in Marokko | 4 Reacties

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Trinidad Jimenez liet maandag weten hulp te willen bieden om het conflict in de Westelijke Sahara zo spoedig mogelijk op te lossen.

Dit beloofde zij de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon tijdens een ontmoeting in New York. Hier vonden vorige week nog gesprekken plaats tussen de rebellen van de Polisario-bevrijdingsfront en de Marokkaanse overheid. Een poging het dertig jaar oude conflict te eindigen liep op niets uit.

Spanje voelt zich bij het drama in Noord-Afrika betrokken omdat het conflict in alle hevigheid losbarste toen Spanje zich terugtrok als heerser in 1975. ‘Spanje is klaar om de VN en de twee partijen te helpen een duurzaam akkoord te bereiken’, aldus de minister volgens de website INSpanje.nl.

Er zijn 4 reacties

 1. El maghrabi
  26 januari 2011 om 10:17 uur.

  De grootste veroorzaker van het conflict wil helpen hmm…. laten wij meespelen en ondertussen onze economie en land sterker maken:)

 2. NAF
  26 januari 2011 om 11:12 uur.

  Oprotten joh wat kan spanje nou betekenen. Sahara is van marokko en blijft van Marokko en spanja kan oprotten wat hulp bieden bied eerst hulp aan die marokkanen die jullie hebben terug gestuurd naar marokko omdat het crisis is en kom dan praten over de hulp aan polisario. Ze moet allemaal oprotten uit marokko.

 3. mo
  27 januari 2011 om 12:47 uur.

  NAF wat maakt het uit je woont toch in nederland

 4. kano
  28 januari 2011 om 01:39 uur.

  De spanjaarden zijn niet te vertrouwen ze geven ons gif in de honing

Plaats je reactie