MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Imane vecht voor haar rechten

27 januari 2011 | in Maatschappij | Reageer

Elke dag doet de 14-jarige Imane haar hoofddoek af vlak voordat ze de school binnenloopt. Om hem vervolgens in haar kluisje te stoppen en hem pas weer om te doen als ze de school verlaat. Imane mag haar hoofddoek niet langer dragen op het Volendamse Don Bosco College omdat dit volgens het bestuur niet strookt met de katholieke identiteit van de school.

‘Ik vecht gewoon voor m’n rechten’, zegt een zichtbaar strijdbare Imane vanavond in het EO-programma Uitgesproken. De schooldirecteur stelt zich echter lijnrecht op. Op de vraag of hij zal buigen voor de hoofddoek, antwoordt hij: “Nee, dat is niet de bedoeling”.

De katholieke middelbare school het Don Bosco College legt met dit standpunt de beslissing van de Commissie Gelijke Behandeling naast zich neer. De Commissie oordeelde begin dit jaar dat de school zich met het hoofddoekverbod schuldig maakt aan discriminatie op grond van religie.

De moslim-leerlinge mocht vanwege haar hoofddoek geen lessen meer bijwonen en moest haar schoolwerk maken in een aparte ruimte

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie