MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko wint met 3-0 van Niger

10 februari 2011 | in Sport | Reageer

Het Marokkaans elftal heeft zich, met het oog op het kwalificatieduel tegen Algerije, goed laten zien woensdagavond. De ploeg onder leiding van de Marokkaanse bondscoach Eric Gerets, wist Niger thuis met 3-0 te verslaan. De man van de wedstrijd was Mbark Boussoufa die twee keer scoorde. Mohamed Amine El Bakkali, luisterde zijn debuut op met de derde treffer van de avond.

Al vroeg in de wedstrijd was Marokko op zoek naar de eerste treffer. Na een gemiste kans van Belhanda en Chamack, was daar dan toch de openingstreffer van Marokko. Meteen na het eerste kwartier begon een aanval bij Ahmed Kantari. Via Chamakh en Taarabt kwam de bal bij Boussoufa. De sterspeler van Anderlecht ging een één-twee aan met Taarabt en wipte de bal over de Nigerese doelman.

De bevrijdende tweede treffer werd pas acht minuten voor tijd gemaakt. Mehdi Carcela versierde tijdens zijn debuut een strafschop voor Marokko, die feilloos werd binnen geschoten door Mbark Boussoufa.

Tijdens de resterende minuten, wist Marokko de score uit te breiden naar 3-0. Mehdi Carcela werd vlak voor het strafschopgebied neergelegd. Mohammed Amine El Bakkali, uitkomend voor FUS Rabat, nam de vrije trap en verraste met een geplaatst schot de keeper.

Eric Gerets liet naast Mehdi Carcela en Mohammed Chihani, ook Oussama Assaidi, Mohammed Amine Bakkali en Mohamed Amine Nejmi debuteren.

De Marokkaanse opstelling:
Mohammedina; Chretien Basser, Mehdi Benatia (73 Amine Nejmi), Ahmed Kantari, Rachid Slimani; Houssine Kharja (58 Mohamed Chihani), Younes Belhanda; Youssef Hadji (46 Mehdi Carcela), Mbark Boussoufa (87 Amine El Bakkali) , Adel Taarabt (75 Assaidi) ; Marouane Chamakh

Zie hier een samenvatting van de wedstrijd:

Plaats je reactie