MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ali Aarrass gemarteld in Marokko

12 februari 2011 | in Marokko | Reageer

Ali Aarrass, een Belgische Marokkaan die in december 2010 door Spanje werd uitgeleverd aan Marokko, wordt er zwaar gemarteld. Aarrass, die verdacht wordt van terroristische activiteiten, was zelfs niet meer in staat om te getuigen op zijn eigen proces.

Ali Aarrass woonde in een Spaanse enclave in Marokko, tot hij zijn moeder in België wou bezoeken. Daarvoor had hij de Marokkaanse nationaliteit nodig, die hij ook kreeg. Hij reisde onmiddellijk door naar België, waar hij 28 jaar woonde en zijn legerdienst deed. Toen hij nadien in Spanje verbleef, werd hij beschuldigd van terrorisme. Twee commissies bogen zich over de zaak-Aarrass en bevonden hem onschuldig.

Dat was echter buiten Marokko gerekend, die enkel op basis van getuigenissen van een – eveneens gefolterde – Belliraj, een verzoek tot uitlevering naar Spanje zond

Meer is hier verder te lezen.

Plaats je reactie