MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Assaidi kiest voor Marokko

15 februari 2011 | in Sport | 3 Reacties

Bert van Marwijk en Cor Pot kunnen de scoutingsrapporten over Oussama Assaidi in de prullenbak gooien. De bondcoaches van het Nederlands elftal en Jong Oranje zagen de linksbuiten van sc Heerenveen een definitieve keuze voor Marokko maken, meldt ELFVoetbal.

Om sfeer te proeven debuteerde de aanvaller vorig week al voor Marokko in de vriendschappelijke interland tegen Niger (3-0). Omdat het om een oefenduel ging zou hij zich nog altijd kunnen bedenken. Maar de aanvaller van sc Heerenveen liet ondertussen weten dat zijn keuze definitief is.

“Het heeft me een goed gevoel gegeven. Dat was een hele mooie ervaring”, zegt Assaidi. “Als bondscoach Eric Gerets me nog een keer oproept, kies ik definitief voor Marokko.”

Nacer Chadli debuteerde onlangs ook voor Marokko. De Twente-spits koos echter alsnog voor zijn andere moederland België. In Marokko wordt hij nu gezien als ‘verrader’.

Er zijn 3 reacties

 1. NAF
  15 februari 2011 om 11:31 uur.

  Kies voor je vaderland, en je vader gevoel, en voor je vadergrond en zand…Liever dat gevoel dan dit koude kikkerland gevoel..hahahaha zou ik ook doen..

 2. wilders
  15 februari 2011 om 12:38 uur.

  respect broer ben blij dat ie voor marokko heeft gekozen, is een goeie speler, hij is nog jong. kan nog ver komen insalah wordt een van de beste spelers.

 3. Azidan
  18 februari 2011 om 01:49 uur.

  Welke vaderland is Marokko voor hem?

  Wanneer ik de sateliet aanzet, dan voel ik totaal geen voeling , geen verbondenheid met mijn Amazighroots

  Het enigste wat ik hoor op Marokkaanse zenders is de vieze, smerige en gore taal dat Darija heet.

  En de Loegha of Standaard-Arabisch, en bovendien heb ik een praktizerende achtergrond, dus wanneer ik onislamitische toestanden zie op 2M en Maghribia dan heb ik nog minder voeling met dat land?

  Wat kan Marokko bieden aan de Imazighen?

  Hoe kan je verbondenheid voelen met een land dat jouw eigen Amazigh roots en haar eigen volk verraad en haar eigen identiteit die namelijk de Amazighidentiteit is probeert te bestrijden.

  Het Marokkaans volkslied is namelijk in het Arabisch maar niet in het Tmazight (Tasousiet of Tarifit)

  Alles is in het Arabisch maar niet in het Tmazight. Dus hoe kan een Amazighspeler zich nu thuisvoelen in zo’n groep???

Plaats je reactie