MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ik, Driss op televisie in Marokko

16 februari 2011 | in TV | Reageer

Ik, Driss, het boek van Asis Aynan dat eerder als feuilleton op de Achterpagina van NRC Handelsblad verscheen, is in het Arabisch vertaald en tot hoorspel omgewerkt.

De presentatie van het boek tijdens de internationale boekenbeurs Siel in Casablanca haalde het nieuws op de Marokkaanse staatstelevisie. Bekijk onderaan de beelden.

In Casablanca werd het ‘radioboek’ onder de titel Ana Driss gepresenteerd. Daarop zijn de eerste 26 bladzijden te beluisteren, naar het klassiek Arabisch vertaald door Azzouz Ifzaren uit Marokko. Ze zijn voorgelezen door de Marokkaans-Nederlandse acteur Mustafa Ayned en omlijst met muziek en geluid. Dat meldt Uitgeverij Atlas op de eigen website.

Plaats je reactie