MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Grote protestmars gepland zondag

19 februari 2011 | in Maatschappij | 4 Reacties

Op Marokkaanse websites gonst het van berichten over geplande protesten op zondag tegen de regering. Die zou corrupt en elitair zijn en te ver van het volk afstaan. Een verboden islamitische beweging voegt zich zondag bij de protestmars en zal die aangrijpen om op te roepen tot democratische hervormingen. Zo schrijft Nieuws.nl.

Montasser Drissi, een van de organisatoren van de zogenoemde 20 februaribeweging, zei vrijdag tegen persbureau AP dat de beweging niet tegen het koningshuis is. “We willen een regering die de bevolking vertegenwoordigt, niet de elite.”

Een groep jonge Marokkanen is op Facebook en met Youtube-video’s een campagne gestart in een poging de energie van andere Arabische opstanden over te brengen naar hun eigen land.

Er zijn 4 reacties

 1. Tarik
  19 februari 2011 om 12:08 uur.

  waarom staat er niet in de nederlandse media dat er ook een pro- regering protest word geheuden en dat het blijk dat de anti regering organisatoren van polizario blijken te zijn?

 2. watani
  19 februari 2011 om 04:04 uur.

  beste lezers,

  Wij zijn geen Egypte of Tunesie voor de duidelijkheid.
  Wij hebben een koning waarvan de koningklijke familie sinds 1666 marokko regeert. Dat de mensen hervormingen willen en een andere regering ben ik volkomen mee eens. Maar vergeet niet als je de koning probeert aan te tasten dat er miljoenen mensen dood zullen gaan en dat er in marokko burgeroorlog gaat uitbreken omdat dan iedereen de baas wil zijn en zijn eigen belangen zal proberen te behartigen.

  We hebben een goede koning en dat meen ik diep uit me hart. Zijn vader was zeer wreed en slecht tegen de volk. Maar de koning van heden moet alleen geholpen worden om echte democratie te voeren want de regering en hoe ze dat noemen zijn KLIEK zijn zwaar corrupt en dieven die mensen moeten het land uitgejaagd worden zoals die familie al fassi die het meest gehaat is in Marokko ! de partij Istiqlal die berbers jarenlang beledigd en heeft onderdrukt ! We moeten naar een betere marokko streven waar iedereen zich goed voelt, gelijk voelt, en gerespecteert wordt ongeacht zijn geld, huidskleur of zijn achtergrond !

 3. LOYAAL
  20 februari 2011 om 09:03 uur.

  A.U.B niet intrappen in dat protesten gedoe, het gaat de goede kant op in Marokko en verbetering heeft tijd nodig. Ik hoorde iemand van de betogers zeggen dat hij wil gratis zorg moet hij horen hoeveel wij betalen per maand voor zorgverzekering in Nederland het is bijna een maandsalaris daar. Bovendien mensen die achter 20 Februari manifest zaten zijn niet pro Marokko(kijk filmpjes op you tube).
  Best Marokanen wees oplettend voor de vijanden die ons land in chaos willen brengen. Ik betuig geen enige steun voor verraders. Onze marokko is DE Parel van de arabisch en moslimwereld.

 4. echte marokaan
  21 februari 2011 om 12:06 uur.

  er zijn zoveel opstokers en helleboel meelopers.DEZE koning vind je nergens hij is 10JAAR aan de macht en kijk wat hij allemaal gedaan heeft .we als bevolking moet ook op staan om wat te doen .eerst respect voor elkaar .ik hou van marokko en ONZE KONING.mijn steun heeft hij .maar die fasi mag hij er uit rotten .
  allah lawatan almalik

Plaats je reactie