MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

El Hamdaoui: Marokko niet net als Egypte

22 februari 2011 | in Marokko | 1 Reactie

Mounir El Hamdaoui gaat er niet vanuit dat de situatie in Marokko, het geboorteland van zijn ouders, uit de hand loopt. ,,Nee, dat denk ik niet. Het zal niet zo ver gaan als in Egypte, ik hoop het ook niet,” zegt de Ajacied over de onrust in Rabat.

In de hoofdstad gingen zondag een paar duizend betogers de straat op om te roepen om hervormingen. ,,Ik begrijp het niet. Ik merk niets van onvrede. Ik denk dat het juist alleen maar beter gaat met het land. Deze koning is goed voor het Marokkaanse volk. Tot nu toe waren er ook geen problemen. Maar de mensen hebben gekeken naar de buurlanden, naar Egypte en moeten hebben gedacht: nu krijgen wij ook iets voor elkaar. Maar ik denk niet dat dit de oplossing is,” aldus de topscorer van Ajax volgens het Algemeen Dagblad.

Youssef El-Akchaoui, eveneens van Marokkaanse komaf, is het met zijn landgenoot eens: ,,Het staat iedereen vrij om te demonstreren, maar deze koning is stukken beter dan zijn vader die veel harder was voor zijn volk. Het land heeft het niet zo slecht. Ik vind deze situatie dan niet vergelijkbaar met die in Egypte.”

Er is 1 reactie

  1. Realist
    22 februari 2011 om 10:54 uur.

    Dus voetballers fungeren tegenwoordig ook als politiek analisten?

Plaats je reactie