MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Protesten voor consulaat Antwerpen

26 februari 2011 | in Maatschappij | 6 Reacties

De door de Arabisch-Europese Liga (AEL) gesteunde beweging Union of Arab Students in Europe heeft vrijdag actie gevoerd voor het Marokkaanse consulaat in Antwerpen. Het protest kaderde in de 20 februaribeweging die Marokkaanse jongeren, in het zog van de omwentelingen in Tunesië en Egypte, op Facebook lanceerden om politieke hervormingen in Marokko af te dwingen.

Zowat dertig actievoerders van Union of Arab Students in Europe en van de AEL hielden vrijdagnamiddag een sit-in voor het Marokkaanse consulaat in Hoboken. De actie was een signaal naar de Marokkaanse autoriteiten om te luisteren naar de eisen van de Marokkaanse bevolking. “Wij als Belgische Marokkanen willen net als de bevolking van Marokko een radicale democratisering in Marokko en de hele Arabische wereld”, aldus een van de manifestanten volgens MetroTime.

Ook het buitenlands beleid van Marokko, en dan vooral het volgens de actievoerders schrijnende gebrek aan solidariteit met andere Arabische landen, werd op de korrel genomen. Na een uur van luid maar vreedzaam protest werd de sit-in verstoord door een tegenbetoger die volgens aanwezigen en de politie banden zou hebben met Sharia4Belgium. De politie kwam tussenbeide en pakte de man op toen hij zijn gezicht, dat met een sjaal bedekt was, niet wilde tonen. Hij bleek ook een verboden wapen en een kleine hoeveelheid drugs bij zich te hebben.

Er zijn 6 reacties

 1. abdoul
  26 februari 2011 om 10:35 uur.

  marokko is de beste land in de arabische landen.vive mohamed zes.vive marokko

 2. keder
  27 februari 2011 om 08:47 uur.

  veraders

 3. soussy
  27 februari 2011 om 09:19 uur.

  Marokko is de beste land van alle Noord Afrikaans landen en zelfs van het hele Midden Oosten.Marokko heeft geen olie geen gas,des ondanks de beste de sterkste in alles!
  Tamazirt ino Al Maghrb tamazirt elhena d lkhir tamazirt ifoulkin.

 4. mimounnadori
  28 februari 2011 om 09:13 uur.

  stelletjes landveraders!!!!!!!

 5. bouazzaoui
  01 maart 2011 om 05:13 uur.
 6. massinissa
  29 oktober 2011 om 09:03 uur.

  ik haat van deze stichting hier in belgie is ongeveer 90% berberse;dus we zijn niet arabieren van abo ja3ja3,arabisch liga……………………….

Plaats je reactie