MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Marokkaanse jongeren zijn tolerant’

01 maart 2011 | in Maatschappij | 1 Reactie

Marokkaans-Nederlandse jongeren staan veel genuanceerder tegenover homoseksualiteit dan verwacht. Sterker nog: acceptatie en tolerantie lijken de boventoon te voeren. Dat blijkt uit onderzoek van het Utrechtse bureau YoungMindz. Wel vinden deze jongeren het moeilijk om over homoseksualiteit te praten.

Voor het onderzoek werd intensief gesproken met Marokkaanse jongeren uit onder andere de Utrechtse wijken Kanaleneiland, Lombok en Overvecht.

In hoeverre het onderzoek representatief is, is onduidelijk. YoungMindz sprak met slechts negen personen, er hadden zich zestig jongeren aangemeld.

Met het ‘triggeronderzoek’ wil YoungMindz een impuls geven aan het maatschappelijke debat, door de beeldvorming rond Marokkaanse jongeren nu eens vanuit die jongeren zelf te testen.

Zie de onderzoeksresultaten.

Er is 1 reactie

  1. youssef
    02 maart 2011 om 01:58 uur.

    ze zijn kafirs
    ze zijn taghoet

Plaats je reactie