MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse ambassade buit personeel uit‎

17 maart 2011 | in Carriere | 1 Reactie

Veel personeelsleden van de Marokkaanse ambassade en consulaten in Nederland verkeren in financiële problemen. Abvakabo FNV maakt zich zorgen over de circa zestig medewerkers die in Nederland zijn geworven. Zij krijgen te weinig betaald en hebben geen juridische mogelijkheden daar iets aan te doen.

Het gaat om medewerkers met een Nederlands paspoort of een verblijfsvergunning, die in Nederland zijn geworven en onder het Nederlandse arbeidsrecht vallen. In elk geval een deel van hen krijgt minder dan het minimumloon betaald. Ook dragen de ambassade en de vier consulaten geen of te weinig loonheffing en sociale premies af, aldus Abvakabo. De Belastingdienst klopt daarvoor achteraf wel bij de medewerkers aan die die bedragen dan alsnog moeten ophoesten, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Abvakabo heeft al een paar maal om een gesprek gevraagd met de Marokkaanse ambassadeur, maar geen reactie ontvangen. Volgende week dinsdag vragen de vakbond en de medewerkers de aandacht van de politiek. Zij bieden dan de Tweede Kamer een petitie aan.

Er is 1 reactie

  1. adil
    18 maart 2011 om 08:05 uur.

    gewoon doen als Egypte en Tunesië anders komen er nooit veranderingen.
    dat soort mensen moet je bestrijden, die kun je niet meer verbeteren.
    De nu aanwezige leidingen moeten opstappen en zorgen voor een fries wind

Plaats je reactie