MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Wereldbank leent Marokko $300 miljoen

18 maart 2011 | in Economie | 5 Reacties

De Wereldbank heeft bekend gemaakt een lening van ruim 300 miljoen dollar aan Marokko te verlenen. Het geld is onder andere bedoeld voor de modernisering van de agrarische sector. In een verklaring laat de Wereldbank weten dat 205 miljoen dollar bedoeld is om steun te geven aan een groen plan dat de Marokkaanse regering in 2008 heeft ingevoerd. Doelstelling van het project is onder andere het financieren van kleine boeren, irrigatie management en het verbeteren van de irrigatiestructuur, meldt AGF.nl.

De landbouw is goed voor 15 procent van het Bruto Binnenlands Product van Marokko. Met het groene plan wil de regering dat er beter gebruik wordt gemaakt van watervoorraden in het land. Ook moet het project armoede tegen gaan en wordt het toenemende gebruik van meststoffen aangepakt. Daarnaast wil de regering het aantal banen in de agrarische sector uitbreiden en het areaal graan laten afnemen ten behoeve van concurrerende gewassen als groente, fruit, citrusvruchten en olijven, meldt de website.

Er zijn 5 reacties

 1. wilders
  18 maart 2011 om 12:26 uur.

  ach de helft gaat in hun zakje ser moet een overzicht commisie

 2. toy
  18 maart 2011 om 08:02 uur.

  khadafia waar ben je kom maar naar vooren

 3. Realist
  19 maart 2011 om 10:40 uur.

  Daar gaat onze Bruto Binnenlands Product weer naar de klote.
  Een gedeelte van het geld komt gaat weer terug naar de wereld bank in de vorm van rente, een gedeelte gaat naar de familie van ABBA el fassie en zijn naaste.
  De bevolking gaat toekijken hoe dat proces verloopt.
  Olaah!! als de bevolking niet in opstand komt en voor hun rechten opkomen wordt het moedeloos daar.
  De geschiedenis herhaald steeds zich zelf, kijk hoeveel Hassen 2 had geleend al die jaren.
  En kijk waar het land nog steeds zit.

 4. adil
  19 maart 2011 om 01:54 uur.

  en waar blijft de 7,8 miljar dollar van mo6 en rachid??
  hebben ze hart voor marokko of is er spraken van hebzucht en ikik en de rest mag stikken?
  ik had liever van de konig geleend das tenminsten zonder rente

 5. KRITIEK
  21 maart 2011 om 10:55 uur.

  Het volk mag (eigenlijk moet) zich kapot werken om de aflossing en de rente te betalen op die mega lening…

Plaats je reactie