MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Demonstranten eisen meer mediavrijheid

26 maart 2011 | in Marokko | 3 Reacties

Vele honderden mensen zijn vrijdag in de Marokkaanse steden Rabat en Casablanca de straat opgegaan om meer vrijheid en democratie in de staatsmedia te eisen. Onder de betogers zijn veel medewerkers van de publieke radio en televisie, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Een cameraman klaagde dat medewerkers van de radio en televisie geen enkele vrijheid hebben. Ze moeten zich volledig aan de richtlijnen van de staat houden. „We eisen diepgaande hervormingen in het audiovisuele landschap”, zei leider Jalil Agdi van de vakbond CDT. Agdi stelde dat de regering tegemoet moet komen aan de voorstellen voor hervormingen van de werknemers en de vakbonden. Hij waarschuwde dat de acties worden voortgezet als er niets veranderd. Ook dreigde hij met een staking door werknemers bij de radio en televisie.

Er zijn 3 reacties

 1. Realist
  26 maart 2011 om 10:22 uur.

  wat wil men daar bij bereiken, is ht zo dat er meer gezegd mag worden/ of willen ze misbruik maken voor de situatie

  ze worden gek gemaakt door de europeanene, vrijheids van menigsuiting.
  ik weet daar mag men gewoon zeggen wat hij denktmaar niet zeggen wat schade zal veroorzaken aan veel mensen
  ik pleit liever naar meer rechtvaardigheeid, werkgelegenheid,economishce groei, betere scholen beter onderwijs beter gezondheidszorg, daar mak ik me hard voor

  vrijheids van meeningsuiting is een legitieme aspect om de bevolking gek te maken en doelen te bereiekn van het gene die slecht wil

 2. Tarik
  29 maart 2011 om 10:48 uur.

  oud nieuws

 3. adil
  30 maart 2011 om 09:00 uur.

  er is geen andere nieuws dan dit

Plaats je reactie