MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kamervragen over ambassades in Nederland

29 maart 2011 | in Carriere | 1 Reactie

Het Marokkaanse parlement eist opheldering van de regering over de arbeidsomstandigheden bij de Marokkaanse diplomatieke missie in Nederland. Dat heeft de ondervoorzitter van het Marokkaanse parlement, Nourdine Moudian, gezegd tegen de Wereldomroep.

Moudian, lid van de conservatief-liberale regeringspartij Istiklal, zegt dat de arbeidsvoorwaarden bij de Marokkaanse ambassade en haar consulaten in Nederland ‘niet te tolereren’ zijn. De politicus sprak in Nederland met oud-medewerkers van de Marokkaanse ambassade, onder wie een persoon die wegens ziekte is ontslagen. ‘Dit is slecht voor het imago van Marokko’, aldus Moudian volgens de Wereldomroep.

Bij de Marokkaanse diplomatieke missie in Nederland (de ambassade en vier consulaten) werken ongeveer 60 lokaal geworven medewerkers. Dit zijn geen diplomaten maar ondersteunend personeel dat in Nederland woont en een Nederlands paspoort of verblijfsvergunning heeft.

Deze medewerkers begonnen eind februari een wilde staking omdat zij van mening zijn dat hun arbeidsrechten worden geschonden.

De vakbond Abvakabo/FNV steunt het opstandige personeel. Volgens de bond betaalt de ambassade structureel onder het minimumloon, wordt er geen vakantiegeld uitgekeerd en ontvangen werknemers niet altijd het loon dat op hun loonstrook staat.

Er is 1 reactie

 1. adil
  30 maart 2011 om 08:59 uur.

  de hele marokkaanse overheuid zijn grappenmakers
  van mekadem tot aan moly raschid
  de koning is vrijgesteld

  maar de revolutie is onderweg die heeft f een tussenstop
  in libie
  dus ff geduld

  gr

  uit
  spanje

Plaats je reactie