MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Demonstranten botsen met aanhangers koning

20 juni 2011 | in Marokko | 5 Reacties

Duizenden demonstranten gingen zondag de straat op om hun onvrede uit te spreken tegen de hervormingen die de Marokkaanse koning Mohammed VI vrijdag aankondigde. Daarbij kwam het in Rabat tot botsingen met sympathisanten van de koning, bericht het NRC Handelsblad.

Mohammed VI wil het volk begin juli in een referendum laten beslissen of zijn bevoegdheden beperkt worden en meer macht zal worden gegeven aan de regering, het parlement en de rechterlijke macht.

De demonstranten vinden dat de hervormingen niet ver genoeg gaan. Een uur voordat de demonstratie in Rabat zou plaatsvinden, verzamelden honderden jongeren zich in de straten om hun steun te betuigen aan de koning. Toen zij de demonstranten tegenkwamen gooiden zij met stenen en flessen en vielen hen aan.

Activist Zineb Belmkaddem vergeleek tegenover persbureau Reuters het tafereel met de demonstraties in Egypte, waar ingehuurde aanhangers van president Hosni Mubarak anti-regeringsdemonstranten aanvielen. Belmkaddem: “Ze gooiden met eieren en stenen en probeerden de broek van een collega uit te trekken”. In sommige gevallen beschermde de politie de demonstranten en voerde hen weg met politiebussen. In Casablanca verliepen de demonstratie tegen de hervormingen vreedzaam, meldt persbureau AFP.

Er zijn 5 reacties

 1. NAF
  20 juni 2011 om 10:57 uur.

  ALLAH,

  EL WATAN,

  EL MALIEK!!!

 2. wilders
  22 juni 2011 om 02:47 uur.

  er is geen een beste konining in de wereld als de marokaanse koning respect wat hij nu doet in marokko ook in die #@$!%@ gebergte van imazigin nadoer en el hoeceima a riffian #$@%#*&@ en dan noch klagen ga #@$!&*%# in nederland bij de nederlander #!$@^#&

 3. mhamed
  23 juni 2011 om 11:45 uur.

  naf en die ziel van nr2

  haat zal nooit winnen van rechtvaardigheid,bekrompenheid zal jullie doen dwalen en oordelen is de jullie lot.

 4. NAF
  24 juni 2011 om 09:56 uur.

  Allahoe nasr 3aziz elmaliek el maghrib, Mohammed a seddies nasrahoe Allah. We love our king of marocco, king mohammed 6. He is the best King of the world!!!

  We a che3b love Mohammed 6, and he love his cha3b el 3aziz!!!

  ALLAH, ELWATAN, EL AZIZ EL MALIEK MOHAMMED 6!!! THE BEST KING OF THE HOLE WORLD!!

 5. mhamed
  24 juni 2011 om 12:08 uur.

  naf.haf

  mensen uit oujda en saidia denken daar anders over.jij spoort niet zoek hulp of laat jezelf adopteren nogmaals.

Plaats je reactie