MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Stembussen in Marokko open

01 juli 2011 | in Marokko | Reageer

In Marokko zijn vrijdagmorgen om 08.00 uur (09.00 uur onze tijd) de stembureaus opengegaan voor een referendum over de wijziging van de grondwet. Door die wijziging wordt de macht van koning Mohammed beperkt en krijgen regering en parlement meer bevoegdheid.

Zo mag de koning niet meer bepalen wie premier wordt, maar moet hij de leider van de grootste partij benoemen. Volgens de protestbeweging in Marokko stelt het referendum weinig voor, omdat de koning toch de meeste macht in handen houdt.

De hervormingen zijn een reactie op de Arabische Lente, de protesten in de regio voor meer democratie. De algemene verwachting is dat de kiezers zullen instemmen met de nieuwe grondwet.

Plaats je reactie