MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Mientjeszaak’ gaat in oktober verder

07 juli 2011 | in Maatschappij | 3 Reacties

De rechtszaak rond de moord op de Nijmeegse Mientjes gaat in Marokko op 5 oktober verder. Woensdag kreeg de 35-jarige Marokkaanse verdachte in een pro-formazitting een nieuwe advocaat. Hij had de vorige ontslagen.

De verdachte was bij de zitting, die vijf minuten duurde. Familieleden van de slachtoffers zouden dinsdag voor de zaak afreizen naar Marokko, maar ze zagen daarvan af toen bleek dat de zaak nog niet inhoudelijk zou worden behandeld. Wel is een afvaardiging van politie en justitie afgereisd. Die heeft ’s ochtends een ontmoeting gehad met hoogwaardigheidsbekleders bij de rechtbank, bericht Omroep Gelderland.

De buurvrouwen, beiden met de voornaam Mientje, werden in 2003 vermoord. De verdachte vertrok meteen na de moord naar Marokko. Omdat dat land geen onderdanen uitlevert, zal hij in Marokko berecht worden.

Er zijn 3 reacties

 1. Maarten
  08 juli 2011 om 06:35 uur.

  Levenslang lijkt me wel zo toepasselijk. Die arme, arme vrouwen zijn niet ‘gewoon’ vermoord. Ze zijn afgeslacht. Met meerdere messteken welhaast onherkenbaar verminkt. Wie zo’n lage geest heeft, heeft récht op levenslang.

 2. moena
  12 juli 2011 om 12:04 uur.

  hij zal zeker levenslang krijgen en elektrische chok tussen door, hele dag door hoop ik als ze het nog gebruiken deze methode volgens mij niet meer. Laat hem naar marokko vluchten daar krijg hij de beste straf en de hel wacht nog op hem, ik heb te doen met de nabestaanden het zal je dochters zijn, verschrikkelijk gewoon.

 3. Maghreb Magazine » Mientjeszaak in Marokko opnieuw uitgesteld
  26 juni 2012 om 12:01 uur.

  […] rechtbank heeft besloten de zaak inhoudelijk te behandelen op 6 augustus. De zaak werd al eerder meerdere malen uitgesteld mede omdat de verdachte geen advocaat […]

Plaats je reactie